STSL | Sürklase etmek!

Süper Lig'de evinde oynadığı Trabzonspor karşılaşmasından 3-1'lik skorla üç puanı hanesine yazdıran Galatasaray, ortaya koyduğu futbolla şampiyonluk yarışında rakiplerine net bir mesaj verirken istatistiklerde de rakibini sürklase etti. Rakamlara damgasını vuran isim Marcao ve Badou Ndiaye olurken, 2 golle yıldızlaşan Younes Belhanda uzun bir aradan sonra duble keyfi yaşadı. Karşılaşmanın rakamlarla istatistikleri ve maçın şifrelerini sizler için değerlendirdik..

1: Ara transfer döneminde kadroya katılan ve Galatasaray formasıyla ilk kez resmi bir maçta forma giyen Mbaye Diagne, ilk maçında ilk golünü kaydetti. Senegalli oyuncu ligdeki gol sayısını da 21'e yükseltti.

3: Galatasaray'da günün en çok top kapan ismi Badou Ndiaye, Younes Belhanda ve Marcao oldu. 3 oyuncu da rakiplerinden 3 kez top kapma başarısı gösterirken, bu alanda takım arkadaşları arasında öne çıktı.

4: Galatasaray'ın yıldız ismi Sofiane Feghouli forma giydiği son 5 maçta 4 gole direkt etki (1 gol - 3 asist) etti. Cezayirli yıldız oyuncu Belhanda'nın ikinci golünde asist yapan isim oldu.

5: Alanyaspor deplasmanında rakip kaleye ilk isabetli şutunu çeken Younes Belhanda, dün akşam oynanılan derbide Trabzonspor kalesini 5 kez yokladı. Faslı yıldız oyuncu bu şutların 3'ünde isabet bulurken, 2 kez gol sevinci yaşadı. 

5.1: Galatasaray'ın iki savunmacısı Marcao ve Luyindama dün akşam rakipleri karşısında 5 kez uzaklaştırma yaparak takımları adına günün öne çıkan isimleri oldu. İki savunmacıyı 4 uzaklaştırma başarısı ile Martin Linnes ve Ryan Donk takip etti.

13: Trabzonspor forması giyen Yusuf Yazıcı karşılaşma boyunca 13 kez orta denemesinde bulunarak bu alanda maçın en çok orta açan ismiydi. Ancak bu ortaların sadece 2 tanesi isabetliydi. 

18: Trabzonspor karşısında Galatasaraylı oyuncuların toplamda açtığı orta sayısı. 6 kez çizgiye inerek içeriye ortalayan Yuto Nagatomo bu alanda öne çıkarken, Martin Linnes - Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli takım arkadaşlarını 4 orta ile takip etti.

18.1: Galatasaraylı oyuncular dün takım halinde rakip kaleye 18 şut atarken, 6 farklı oyuncu kaleyi deneyerek hücumda çeşitlilik sağladı. Bu alanda öne çıkan isim 5 şut atan Belhanda olurken, 4 şut atan Diagne ve 3'er şut atan Henry Onyekuru ve Badou Ndiaye'nin yanı sıra Martin Linnes ve Sofiane Feghouli de rakip kaleyi deneyen isimler oldu.

21: Galatasaray'da dün akşam en çok ikili mücadeleye giren isim Younes Belhanda oldu. Yıldız oyuncu rakipleriyle 21 kez ikili mücadeleye girerken, bu mücadelelerin 11'inde ayakta kalan isimdi. Belhanda'yı maç boyunca 20 kez ikili mücadeleye giren ve 10 kez kazanan Badou Ndiaye takip etti.

30: Süper Lig'de iç sahada en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Galatasaray, derbide aldığı galibiyetle seriyi 30 maça taşıdı. 

43: Trabzonspor adına karşılaşmada en çok pas yapan isim Yusuf Yazıcı oldu. Yetenekli orta saha oyuncusu 90 dakikayı 43 pas denemesi ile tamamlarken, Galatasaray'da ilk 11'de çıkan isimlerin adam başı pas ortalaması 48'di.

%62: Galatasaray rakibi karşısında 90 dakika boyunca oyuna hakim taraf olurken, maç sonunda da topa sahip olma konusunda %62 oranını yakaladı. Trabzonspor'un maç boyunca elde ettiği %38'lik oran, bu sezonki en kötü performansı oldu.

%78: Galatasaray'ın devre arasında Chaves'ten transfer ettiği 23 yaşındaki stoperi Marcao, dün akşam rakipleriyle girdiği 18 ikili mücadelenin 14'ünde ayakta kalan taraf olurken, maçın da en çok ikili mücadele kazanan ismi oldu. Genç savunmacının ikili mücadele kazanma oranı %78 olurken, tandemdeki takım arkadaşı Christian Luyindama da girdiği ikili mücadelelerde 8/12 oranını yakaladı.

%94: Galatasaray'da pas yüzdesi en yüksek isim Badou Ndiaye oldu. 71 kez topla buluşan ve 48 pas denemesinde 45 kez isabet bulan Senegalli orta saha oyuncusu %94 isabet oranıyla maça damgasını vurdu.

99: Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, ligin ilk yarısında aldığı 10 maçlık cezanın ardından ilk kez bir lig maçında Ali Sami Yen Arena'da kulübede yer aldı. Deneyimli teknik adam, 99 gün sonra ait olduğu yere döndü.

%100: Galatasaray'ın iki savunma oyuncusu Marcao ve Luyindama dün akşam rakipleriyle girdiği 12 hava topu mücadelesinin tamamını kazandı.

103: Trabzonspor karşısında Galatasaray adına topla en çok buluşan isim Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao oldu. 103 kez topla buluşan Marcao, bu buluşmaların 83'ünde pas denemesi yaparken bu paslarda %92.8 isabet oranıyla oynadı.

135: Trabzonspor karşılaşmasının son dakikalarında oyuna giren Emre Akbaba, uzun süren sakatlığının ardından 135 gün sonra tekrardan sahalara döndü.

1954: Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Younes Belhanda derbide attığı 2 golle yıldızlaşırken, 1954 gün sonra bir ilki başardı. Son olarak 2009 yılında Dinamo Kiev formasıyla bir maçta 2 gol kaydeden Faslı orta saha oyuncusu Trabzonspor karşısında 2 gole imza atarak, bu başarıyı tekrarladı.

*Sürklase etmek: Fransızcadan dilimize geçen bir sözcük olan sürklase, spor müsabakalarında bir takımın diğer bir takımı tüm istatistiklerde ezici bir şekilde yenmesi halinde kullanılır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.