Süper Lig: Abluka altında..

Süper Lig'in 23.haftasında evinde Akhisar Belediyespor'u ağırlayan Galatasaray, karşılaşmanın son saniyelerinde Kostas Mitroglou'nun golüyle sahadan tek golle ve 3 puanla ayrılırken zirve takibini de sürdürmeye devam etti. Sezonun en çok orta denemesi yapılan ve isabetli orta açtığı karşılaşmayı geride bırakan Fatih Terim'in öğrencileri, ligdeki yenilmezlik serisini de sürdürmeye devam etti.

1: Akhisar Belediyespor karşısında attığı golle Galatasaray'a galibiyeti getiren Kostas Mitroglou, ligdeki ilk golünü kaydederken 2019 yılında da ilk kez fileleri havalandırdı.

2: Galatasaray formasıyla ilk kez gol sevinci yaşayan Kostas Mitroglou karşılaşma boyunca 7 kez ceza sahasında topla buluşurken, 3 şut denemesinde bulundu. Yunan forvet bu şutlarının 2'sinde isabet bularak takımımızın en çok isabetli şut atan ismi oldu.

3: Galatasaray'da savunmada görev yapan 3 oyuncu karşılaşmayı 3 pas arası yaparak tamamladı. Marcao, Luyindama ve Nagatomo bu alanda takım arkadaşlarının önünde yer alan isimler oldu.

4: Galatasaray'ın tecrübeli merkez orta saha oyuncusu Badou Ndiaye karşılaşmayı 4 top kapma ile tamamlayarak bu alanda öne çıkan isim oldu.

5: Akhisar Belediyespor karşısında Galatasaray adına rakip kaleye en çok şut denemesinde bulunan isim Christian Luyindama ve Sofiane Feghouli oldu. 5 kez kaleyi deneyen ikili yalnızca birer şutunda kaleyi tutturabildi.

5.1: Galatasaray'ın savunma tandemi Marcao ve Luyindama karşılaşma boyunca en çok faul yapılan (5'er kez) isimler oldu.

6: Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Younes Belhanda karşılaşma boyunca takım arkadaşlarına 6 kez şuttan bir önceki pası hazırlayan isim olarak dikkat çekti.

9: Galatasaray ligde oynadığı son 9 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmezken, rakiplerine karşı 6 galibiyet - 3 beraberlik elde etti.

11: Sezonun en yüksek orta sayısına (38) ulaşan Galatasaray'da en çok orta deneyen isim Younes Belhanda oldu. Faslı oyuncu karşılaşmayı 11 orta ile tamamlarken, 10 orta ile maçı tamamlayan Sofiane Feghouli kendisini takip eden isim oldu.

15: Galatasaray dün akşam Akhisar Belediyespor karşısında 15 korner kullandı. Bu rakam sezonun en yüksek sayılarından birisi olarak dikkat çekti.

21: Akhisar Belediyespor kalesini abluka altına alan Galatasaray, toplamda 8 farklı oyuncusunun katılımıyla takım halinde karşılaşmayı 21 şut atarak tamamladı. Fatih Terim'in öğrencileri bu şutların 6'sında isabet bulabildi. 

21.1: Galatasaray'ın başarılı stoperi Christian Luyindama maç boyunca boyunca rakipleriyle 21 kez ikili mücadeleye girerek bu alanda takımda öne çıkarken, girdiği ikili mücadelelerin 12'sini kazandı.

31: Süper Lig'de en uzun iç saha yenilmezlik serisini sürdüren Galatasaray, rakibi karşısında aldığı galibiyetle seriyi 31 maça çıkarttı. 

38: Akhisar Belediyespor karşısında rakip ceza sahasına 38 orta denemesi yapan Galatasaray, bu sezon en çok orta yaptığı karşılaşmayı geride bıraktı. Bu ortaların 10'u isabetliydi, ki bu da Galatasaray adına sezonun en iyi performansı anlamına geliyor.

41: Galatasaray deplasmanında uzun süre kapalı bir savunma yapan Akhisar Belediyespor takım olarak mücadeleyi 41 uzaklaştırma hamlesi ile tamamladı. Konuk ekip adına Edin Cocalic yaptığı 11 uzaklaştırma ile dikkat çekti.

%57: Galatasaraylı oyuncular maç boyunca girdiği ikili mücadelelerde ve hava topu mücadelelerinde  rakiplerine karşı %57 üstünlük kurdu.

%72: Akhisar Belediyespor karşısında Galatasaray'ın topla oynama oranı %72.2 olurken, rakip yarı sahada pas isabeti %78 oldu.

80: Galatasaray'ın genç savunma oyuncusu Marcao dün akşam karşılaşmanın en çok pas denemesi yapan ismi oldu. Brezilyalı stoper 80 denemesinin 71'inde isabet sağlayarak mücadeleyi %90 isabet ortalaması ile tamamladı. 

%100: Akhisar Belediyespor'un tecrübeli oyuncusu Helder Barbosa dün akşam 3 kez gerçekleştirdiği adam geçme denemelerinin tamamında başarılı olarak dikkat çekti. Portekizli oyuncuyu 2'de 2 yapan Sofiane Feghouli ve takım arkadaşı Zeki Yavru takip etti.

103: Galatasaray'da günün en çok topla buluşan ismi Younes Belhanda oldu. Faslı orta saha oyuncusu 103 kez topla buluşurken, 95 kez topla buluşan Mariano ve 94 kez topla buluşan Marcao kendisini takip eden isimler oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.