Dünya basının ilgisi Beknaz Almazbekov'da!

Galatasaray U14 takımında forma giyen ve kaptanlık yapan 13 yaşındaki Kırgızistan asıllı Beknaz Almazbekov hafta sonu oynanılan İstanbulspor karşılaşmasında yaptığı hareketle tüm dünya spor basınının gözdesi haline geldi. Karşılaşmanın hakemi tarafından verilen penaltı kararına itiraz eden Beknaz, kullandığı penaltı vuruşunda topu dışarıya atarak büyük alkış almıştı. Genç oyuncunun bu hareketi tüm dünyada paylaşılırken, fair-play ödül verilmesi bile gündeme geldi.

Galatasaray U14 futbol takımının 13 yaşındaki kaptanı Beknaz Almazbekov’un, hafta sonu oynanılan İstanbulspor maçında penaltının hatalı olduğunu öne sürerek topu dışarı atması İngiltere’den Amerika’ya tüm dünyada haber oldu. Kendisinin yerde kaldığı pozisyonda çalınan penaltı düdüğünün hatalı olduğunu öne süren Beknaz Almazbekov, topu bilerek dışarı atmış ve rakip takımdan alkış almıştı. Galatasaray TV'nin Youtube kanalından canlı yayınlanan karşılaşmanın görüntüleri, kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. 13 yaşındaki Beknaz’ın hareketi, İngiliz basınında Daily Mail ve Guardian gibi yayın organlarının manşetlerini süsledi. Guardian’ın yayınladığı videoyu, İngilizler’in dünyaca ünlü eski futbolcusu ve şu sıralarda yorumculuk yapan Gary Lineker de alkışlarla paylaştı. Sadece Twitter hesabında 7.2 milyon takipçisi bulunan Lineker’in de devreye girmesiyle, video tüm dünyaya yayıldı.

BELÇİKA'DAN FLAŞ İDDİA
Beknaz’ın centilmence hareketine yer veren gazeteler arasında, ABD’nin en büyük medya organlarından biri olan New York Times da vardı. Blecher Report’tan Yahoo Sports’a kadar birçok yayın kuruluşunda, Beknaz Almazbekov’dan övgü dolu sözlerle bahsedildi. Böylece minik kaptanın görüntüleri, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından izlenmiş oldu. En flaş iddia ise Belçika’dan geldi. Belçika’da yayın yapan bazı gazeteler, yılın Fair Play ödülünün, Beknaz Almazbekov’a verileceğini öne sürdüler. 

POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK, ÇOK YETENEKLİ
U14 takımının kaptanlığını yapan Kırgızistan asıllı Beknaz Almazbekov, sadece centilmen değil, aynı zamanda çok yetenekli bir futbolcu. Genellikle sol kanatta oynayan Beknaz, yüksek tekniği, bitirici vuruşları ve güçlü fiziğiyle yaşıtları arasında öne çıkıyor. Galatasaray’da teknik heyetin de yakından takip ettiği Beknaz’ın, birkaç yıl içerisinde A takıma çıkarak Sarı- Kırmızılı kulübün önemli yıldızlarından biri haline gelmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.