Fatih Terim: Yabancı kuralını kullananlar futbola ihanet ediyor!

Ligin 26. haftasında oynanan ve 3-2'lik galibiyetimizle sonuçlanan Bursaspor maçının ardından Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, son zamanlarda futbol gündemini yeniden meşgul etmeye başlayan yabancı kuralı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yabancı kuralını bu şekilde kullananlar sizlere yalan söylüyor. Sizi kandırıyor bana göre futbola da ihanet ediyor. Buradan ülkemizdeki tüm futbol taraflarına seslenmek istiyorum; çünkü bu kararın alınmasında ben de varım. Futbol bilgisi sınırlı olanlar, hatta yanlı olanlar sorunun kaynağıyla veya kaynağını konuşmak gerekir ama bunu konuşmuyorlar. Bunu gündemden hiç düşürmüyorlar. Ya bundan besleniyorlar ya buradan çıkarları var. 

Cumhurbaşkanımız olmak üzere konuya hakim taraf olan herkesin bilgisi ve görüşü, onayı alındı. Tüm kulüplerin başkanlarının toplandığı toplantıda sunum bittikten sonra, bazı başkanlarımızın alkışlayarak 'Bu bir devrimdir' dediğini hatırlıyorum. 

Korkmayalım yasaklardan. Size soruyorum buna karşı kim ise bunun çözümü için herhangi bir argüman gördünüz mü? Sebebi bahaneyi kaldıracağız. Almanya, İspanya, Fransa, İngiltere, Hollanda hepsinde serbest, Avrupa şampiyonu olanların hepsinde serbest.. Sistemi daha bilmeyenler var. 14 yabancı mecburi değil, 14 Türk mecburi. Türk Milli Takımı bu sisteme rağmen 2016´ya gitti. Kalsaydık belki 2018'e de giderdik. Şu an yönetimde olan bazıları arkamızdan iş çevirmeseydi, belki oraya da giderdik.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.