Mustafa Cengiz: Galatasaray her zaman şampiyonluğa oynar!

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, bugün katıldığı programda TRT Spor'a açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın her zaman şampiyonluğa oynadığını belirten Cengiz, teknik direktör Fatih Terim'in federasyondan alacağı tazminatı Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağış yapmasının da gurur verici olduğunu belirtti. Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde..

ŞAMPİYONLUK HAKKINDA
Galatasaray her zaman şampiyonluğa oynar. Bursa'daki muhteşem geri dönüş ümitlerimizi pekiştirdi. Bu sezon da inşallah şampiyon olacağız.

Fatih Terim'in bağışı gurur verici bir olay. Sevgili hocamıza haksız saldırılar yapıldı. Hocamla bu konuları konuşsalardı, hiç bu davaları açmazdı. Bağış kendisine yakışan bir davranış oldu.

TRANSFERLER HAKKINDA
Bafetimbi Gomis gerçekten tatlı bir adam. Kişisel hiçbir sorunum yok, hocamın da yok. Türkiye'den ayrıldıktan sonra ülkenin ve Galatasaray'ın değerini anladı bence. Seçimlere girse seçilecek neredeyse, o kadar seviliyor. Gomis'e asla git demedik. Ne Gomis, ne biz, ne hoca, asla kötü bir niyet yoktu. Şartlar öyle gelişti. Mbaye Diagne hocamızın özellikle istediği bir oyuncuydu. Bize göre çok doğru bir tercih yaptı. Mali açıdan zorlandık ama eksiye gelmedik. UEFA'da hala artıdayız. UEFA ile anlık tespitler yapıyoruz. Kimse UEFA'ya zahmet edip bildirimde bulunmasın. Diagne'yi alana kadar ne çektiğimizi bir Allah, bir de Abdurrahim biliyor. Belhanda'ya resmi teklif geldi diye biliyorum. Muslera'ya resmi bir teklif yok. Hele ki Muslera'nın son iki maçından çok fazla memnunuz.

KULÜPLER BİRLİĞİ VE YABANCI KURALI
Kulüpler Birliği'nde 17 kulüp bir bildiri yayınladı, biz önemli bir maça çıkacaktık. Ben Ali bey hariç tüm başkanlarla konuştum, kimse üstüne almadı. Nitekim aynı hakemlerle, aynı pozisyonları yaşayan kulüplerimiz çok sert demeçler verdi. Ben bugün katılamadım. Ama temsilcimiz vardı. Galatasaray ne zaman galip gelse yabancı sınırı gündeme geliyor. Sonra gündemde kalmasının bir nedeni oluyor. Nereden çıktı bu eleştiri, bir hafızamızı yoklayalım. Bunu gündeme getiren kişi, milli takımlar eski teknik direktörü. Oyuncular kulüplerinde oynamıyor, Galatasaray'da oynamıyor gibi şeyler söylendi. Oysa aynı insan, bizde ya da başka yerde görev yaparken yabancı sınırına karşıydı. İş milli marşa kadar gitti. Müthiş bir algı operasyonu var. Her kulüpten 2.5 milyon TL para kesiliyor. 18 kulüpten bunu kestiğinden bu ciddi bir para oluyor. Federasyon, aldığı bu parayı nasıl harcıyor? Bu paranın alt yapıya verilmesi gerekiyor. Yeni kurulun açık ve şeffaf olmasını istiyoruz. Rekabet kaliteyi getirir. Eğer siz rakibinizin ayaklarını kesip kendi seviyenize getirirseniz siz de küçülürsünüz. Her şeyi üretim ve talep belirliyor. Üretim var, talep yoksa fiyat düşüyor. Üretim yok, talep varsa fiyat yükseliyor. Türkiye'nin problemi bu.. Biz Eskişehir'den bir futbolcu aldık, çok zorlandık. İsim vermek istemiyorum. Biz de kendi evlatlarımızın yetişmesini ve parlamasını istiyoruz. Ben kendi vatandaşımı tercih ederim fakat siz bu aldığınız parayı nereye harcayacaksınız?

VAR hakemiyle, saha içindeki hakemin konuşmalarının yayınlanmasını istedik. TFF'ye yazı yazdık. 5 dakika ne konuştu, biz konuşma bandını istedik. Galatasaray'a değil, herkes bilsin istedik. Değerli rakibimiz, Fenerbahçe'yle olan maçımız 2-2 bitti. Orada bizim oyuncumuza, 88. dakikada yapılan pozisyonda penaltı var. TFF, bizi cevapsız bıraktı. UEFA'ya gittik, IFAB'a gönderdiler. Başvurun dediler. Gerekli görüldüğü takdirde, sonuca tesir ettiği takdirde yayınlanabilir' diyorlardı kurallarda. Sonunda IFAB dedi ki, bunu kesinlikle TFF ile çözmeniz gerekiyor. Ben olsaydım Federasyon Başkanı, yayınlayın derdim. Hiç kimse mutlu ve memnun değil. Hakemler bile kendinden memnun olmayabilir. VAR bizim beklentimizde mutlak doğruluğu bulamadı. Her maç sonrası bir tartışma var. Hakemleri toplumsal olarak biz mi baskı altına alıyoruz diye düşünüyorum ama Galatasaray'a karşı çok cesurlar. 8 faule 6 tane sarı kart çıkarsa ki sakatlamaya yönelik değiller, ben bundan rahatsız olurum. Ben genç hakemlerden yanayım. Onlar başarılı olsun istiyorum. Bu memleketten çok iyi hakemler çıksın. Genç hakemlerimizi desteklememiz gerekiyor

Uluslararası bazda çok ciddi görüşmelerimiz var. Stadımızın isim sponsoru değişebilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.