Ödeme krizi çözüldü!

Galatasaray'da geçtiğimiz hafta gerçekleşen Genel Kurul sonrasında mevcut başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulunun yanı sıra, denetim kurulunun da ibra edilmemesi idari anlamda ciddi sıkıntılar yaratırken önemli bir süreç geride bırakıldı. Ay sonuna kadar 70 milyon TL ödemesi gereken Galatasaray yönetimi, futbolcuların tüm alacaklarını ödeyerek UEFA'ya verilecek olan borçsuzluk belgesini temin etti.

Star gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da yönetim yaşadığı ibra krizine rağmen, çok önemli bir adım atarak, kulübü büyük bir sıkıntıdan kurtuldu. Ay sonuna kadar 71 milyon lira ödeme yapması gereken Sarı-Kırmızılı yöneticiler adına özellikle futbolculara olan ödemeler büyük önem taşıyordu. Galatasaray yönetimi, ay sonu olan 31 Mart'a kadar UEFA'ya borçsuzluk kağıdı vermek zorundaydı. Genel Kurul'dan önce alacakların bir kısmını ödeyen Galatasaray yönetimi, geçtiğimiz hafta sonu yapılan toplantı sonrasında da toplamda 9 milyon Euro'yu bulan ödemelerin tamamını gerçekleştirerek UEFA'ya sunulacak olan belgeyi temin etti.

ALBAYRAK VARSA SORUN YOK
Galatasaray'da yabancı oyuncuların Mart ayına ait hak edişlerinin tamamını bu ay içinde futbolcuların hesaplarına yatırdığı ve takımdaki diğer Türk oyunculara da önemli derecede ödeme yapıldığı öğrenildi. Yabancıların yanı sıra Türk oyuncular da UEFA'ya gönderilecek borçsuzluk kağıtlarını imzalarken, Galatasaray'ın bu noktada şimdilik büyük bir sıkıntısının bulunmadığı belirtildi. Bu tablonun oluşması ve Türk oyuncuların hiç sorun çıkarmadan kağıtları imzalamasında ise ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'a duydukları güvenin de etkili olduğu ifade edildi.

Bu arada Mart ayı için maddi sorunların çözüldüğü Galatasaray'da önümüzdeki dönemde yönetim kurulunun Nisan ayı için 40 milyon lira, Mayıs ayı için de 60 milyon lira daha olmak üzere toplamda 100 milyon TL ödeme yapması gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.