STSL | Beş golle gelen galibiyet..

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray sahasında Antalyaspor'u Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru (2) ve Badou Ndiaye ve Mbaye Diagne'nin golleriyle 5-0 mağlup etti ve ligde puanını 49'a yükseltti. 

Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşmaya Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Ndiaye, Emre Akbaba, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne ilk onbiriyle başlayan Galatasaray, maça tempolu girdi. Taraftarının desteğiyle oyunu rakip kaleye yıkan sarı-kırmızılılar 17. dakikada aradığı golü Sofiane Feghouli ile buldu. Mbaye Diagne'nin pasında topla buluşan Cezayirli yıldız ceza sahası dışından kaleye vurdu, savunmadan seken top kaleciyi yanılttı ve ağlara gitti. Golden sonra temponun düştüğü müsabakada Fernando Muslera yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Urugaylı file bekçisi 34. dakikada Celutska'ya, 39. dakikada da Doukara'ya gol izni vermedi. İlk yarıda başka gol olmadı ve Cimbom soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya Emre Akbaba-Ryan Donk değişikliği ile başlayan Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde tutsa da zaman zaman zor dakikalar yaşadı. 61. dakikada konuk ekip gole çok yaklaştı. Kullanılan köşe vuruşunda bomboş pozisyonda Bahadır kafayı vurdu, top direkten döndü. Dönen topta Diego ceza sahası dışından kaleye vurdu, Fernando Muslera çıkarttı. 64. dakikada Cimbom, Onyekuru ile farkı 2'ye çıkardı. Belhanda savunmanın arkasına derinlemesine nefis bıraktı, Onyekuru tekte vurdu, topu ağlarla buluşturdu. Golden 4 dakika sonra Fatih Terim'in öğrencileri farkı 3'e yükseltti. Ryan Donk sağ tarafa doğru uzun oynadı, Feghouli topu taşıdı ve ceza sahasına ortaladı. Badou Ndiaye altı pas içinde topa dokundu, top ağlarla buluştu. Oyun üstünlüğünü tamamen elinde tutan Cimbom, 78. dakikada Feghouli'nin asistinde Onyekuru ile bir gol daha buldu ve skoru 4-0'a getirdi. Maçın 89. dakikasında sarı-kırmızılılar Mbaye Diagne ile bir gol daha buldu ancak VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi. Mücadelenin son dakikasında Mbaye Diagne sonucu tayin eden gole imza attı ve Galatasaray zorlu randevudan 5-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 49'a yükseltirken Antalyaspor 32 puanda kaldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.