Alberto Bartali etkisini gösterdi..

Ligin ilk yarısında kondisyon konusunda sıkıntılar yaşayan Galatasaray, devre arasında yaptığı takviyelerin yanında kondisyoner değişikliğine de gitmesi takıma olumlu etki bıraktı. Alberto Bartali sonrası takımın maçlardaki kondisyonu gözle görülür şekilde arttı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nin en az koşan takımları arasındaydı. Ancak İtalyan kondisyoner Alberto Bartali'nin göreve getirilmesiyle her şey değişti. İyi bir devre arası kampı geçiren ve kumda çalışarak güçlenen futbolcular, ligin ikinci yarısında koşu mesafesini artırdı.

Bursa deplasmanında Muslera dışında 90 dakikayı tamamlayan 7 oyuncu da 10 km'den fazla koştu. Sezonun ilk yarısında oyun temposu düşük olduğu için Linnes ve Sinan Gümüş'e formayı kaptıran Mariano-Feghouli, 10.8 km ile Galatasaray'ın en çok koşan iki ismi oldu. Takım olarak 110 km'ye yakın koşan sarı-kırmızılılarda İtalyan kondisyoner Bartali'nin etkisi her maç daha fazla hissediliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.