Voetbalbelgie: Donk yeniden doğdu!

Galatasaray'a Dursun Özbek zamanında sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala bonservis ücreti ile transfer edilen Ryan Donk, geldiği ilk zamanlardaki performansıyla eleştirilirken, özellikle Fatih Terim'in dördüncü dönemiyle yeniden doğdu.

Galatasaraylı futbolcunun sarı-kırmızılı forma altındaki hikayesini veren Voetbalbelgie adlı internet sitesi, Donk’un Terim’in gelişiyle yeniden doğduğuna vurgu yaptı. Galatasaray’da Ryan Donk’un başarısı ve istikrarı, Belçika’da da dikkat çekti. Daha önce 2009-2013 yılları arasında Club Brugge forması giyen Donk’un son durumu, Voetbalbelgie adlı internet sitesinde ele alındı. Tecrübeli futbolcunun, sarı-kırmızılılarda çok sıkıntılı süreçler yaşadığı ama şu anda vazgeçilmezler arasına girdiği aktarıldı. 2016’da imza attığı Galatasaray’da 2.5 milyon euroya yakın yıllık maaşla başladığı aktarılan Donk’un, 1 yıl dolmadan İspanya’ya Real Betis’e kiralandığı, istenmeyen adam olarak görülüp dönüşünde ise kadro dışı kaldığı ve zor günler geçirdiği anımsatıldı. Hatta 300 ile 400 bin euro arasında çok az bir rakama satışına bile izin çıktığı vurgulandı.

Ryan Donk için kırılma anının Galatasaray’da Fatih Terim’in göreve gelmesinin olduğu belirtildi. Sarı-kırmzılı oyuncunun önce kadroya döndüğü daha sonra aldığı süre miktarının arttığı, şimdi de kadroda kalması için uğraşıldığı vurgulandı. Terim ile yeniden doğduğu kaydedilen Hollandalı oyuncunun, yılmadan çalıştığına da dikkat çekildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.