Seçim zorunluluğu ortadan kalktı!

Galatasaray yönetiminin idari yönden ibra edilmediği Mali Genel Kurul’un yankıları sürüyor. Mustafa Cengiz yönetimi, yaptığı hukuki başvuruların ardından Mali Genel Kurul’daki idari ibrasızlık kararına tedbir koydurdu. Yeni bir gelişme yaşanmadığı takdirde Galatasaray’ın seçime gitme zorunluluğu bulunmuyor. 

NTV Spor'da yer alan habere göre; tüzük gereği seçim kararı almak zorunda olan yönetim, kritik bir hamle yaptı. İkinci başkan Abdrürahim Albayrak, tedbir kararı aldırmak için 27. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, yönetimle ilgili alınan idari ibrasızlık kararını durdurdu. Böylece sarı-kırmızılı kulübün seçime gitme zorunluluğu ortadan kalktı. Temyize gidilmesi halinde de kararın değişmeyeceği görüşünde olan başkan Mustafa Cengiz ve yöneticiler, bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor. Kısa süre içinde idari ibrasızlığın iptali yönünde yeni bir dava açılacak. Süper Lig’deki şampiyonluk yarışı sürerken camiadan bir baskı geleceğini düşünmeyen yöneticiler, seçimi tamamen gündemlerinden düşürdü. 

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
Galatasaray kulübü ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak, konuyla ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, bütün çalışmaları Galatasaray için gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yönetimin idari yönden ibra edilmemesiyle ilgili İstanbul 27. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştum. Mahkeme de tedbir kararı verdi, tüzükte var olan seçime gitme mecburiyeti ortadan kalktı." dedi. Seçim konusunun artık kulüp başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimin kararı olacak. Şu anda öyle bir mecburiyet yoktur, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Şu anda görevimizin başındayız. Başka arkadaşlarımızın başvuruları vardı. Denetleme kurulu da ibra edilmemişti, onlar da mahkemeye başvurmuştu. Onunla ilgili dün mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bugün de benim yönetim adına yaptığım başvuruda karar verildi, yönetim adına yaptığım itiraz kabul edildi. Şu anda bir problem yok." ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.