Burak Mert yeni sezonda Galatasaray'da!

CEV Cup'ta final oynama başarısı gösteren ve Efeler Ligi'nde de sezonu üçüncü olarak tamamlayarak önemli bir başarı elde eden Galatasaray erkek voleybol takımı gelecek sezon için kadrosunu güçlendirme çalışmalarına başladı. Nedim Özbey yönetimindeki takımımız bu sezon Arkas'ta gösterdiği performansla ligin en iyi liberosu seçilen Burak Mert ile her konuda anlaşma sağladı.

23 Ekim 1990 - Almanya doğumlu olan Burak Mert, voleybol altyapısına 2004 yılında İstanbul BŞB bünyesi altında başlarken 2008 yılında profesyonel sözleşmeye imza attı ve A takıma yükseldi. Kendi takımda gösterdiği performansla dikkat çeken Burak, takvim yaprakları 2014 yılını gösterdiğinde de A Milli takım kadrosuna dahil oldu. 2017-18 sezonu öncesinde Arkas ile sözleşme imzalayan Burak Mert gösterdiği başarılı performansla ligin en iyi libero oyuncuları arasında yer alırken, geride bıraktığımız 2018-19 sezonunda Arkas forması altında lig ikinci yaşadı. Normal sezon ve play-off etabında gösterdiği başarılı performans sonrasında ligin en iyi liberosu seçilen 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu gelecek sezondan itibaren Galatasaray formasıyla mücadele edecek.

Normal sezonda 22 maçta 86 sette forma giyen Burak, bu karşılaşmalarda %44 servis karşılama oranı yakalarken, play-off etabında da Halkbankası forması giyen Hasan Yeşilbudak'la birlikte ligin en iyi istatistiklerine ulaştı. Başarılı oyuncu final serisinde Fenerbahçe'ye kaybeden Arkas'ın en önemli isimlerinden birisi olurken, kariyerinde bugüne kadar 2 kez final oynadı.

FCN Blog ailesi olarak Burak Mert'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray formasıyla üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.