Derbide forma Mbaye Diagne'nin..

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve sezonun kader maçında ezeli rakibi Beşiktaş'ı evinde ağırlayacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in kafasındaki kadro şekillenmeye başladı. Deneyimli teknik adam, gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefinde olan Senegalli yıldızı Mbaye Diagne'yi derbide forvette görevlendirecek.

Ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan transfer edilen ve 10 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Mbaye Diagne gösterdiği performansla eleştirilerin odak noktası haline gelirken, 27 yaşındaki Senegalli oyuncunun son haftalardaki formsuzluğu da can sıkıcı detayların başında geliyordu. Konya deplasmanında son derece etkisiz bir görüntü çizen ve girdiği gol şanslarını da değerlendiremeyen Mbaye Diagne'nin fizik olarak takımın gerisinde olması kafalarda soru işaretleri oluştururken, teknik direktör Fatih Terim zorlu derbi öncesinde oyuncusuyla bir takım özel görüşmeler yaptı.

Beşiktaş derbisinde Mbaye Diagne'yi ilk onbirde görevlendirmeye hazırlanan Fatih Terim, hafta içi yapılan taktik antrenmanlarda da Sofiane Feghouli ve Henry Onyekuru'nun zaman zaman yardımcı forvet olarak ceza sahasına girerek Diagne'nin açtığı boş alanları değerlendirmelerini istedi. Şampiyonluk yolunda en ufak bir puan kaybına dahi tahammülü olmadığını belirten Terim'in, derbi öncesinde de Diagne'yle özel bir görüşme yaparak oyuncusuna hem güven aşıladı hem de zorlu mücadeleye konsantre olmasını istedi.

Mbaye Diagne bu sezon Süper Lig'de oynadığı 26 maçta attığı 28 golle gol krallığı sıralamasında ilk sırada yer alırken, Galatasaray formasıyla oynadığı 9 lig maçında 8 gol kaydetti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.