UEFA Kupası mesajları: Daha iyisi olacak!

Türk futbol tarihinin en büyük başarılarından birisine imza atan Galatasaray, bundan tam 19 yıl önce UEFA Kupası'nda şampiyonluğa ulaşırken dönemin yıldız isimleri ve teknik direktörü Fatih Terim bugün ligde şampiyonluk kovalayan Galatasaray'ın teknik heyetini oluşturuyor. Basına açık gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Claudio Taffarel, Hasan Şaş, Ümit Davala ve Fatih Terim, tarihi başarının yıldönümünü anmış oldu.

TAFFAREL: TESADÜF DEĞİLDİ
İlk olarak söz alan Brezilyalı kaleci antrenörü Claudio Taffarel, "Galatasaray tarihinin en önemli gününü yaşıyoruz. O başarı tesadüf değildi. Çok büyük hocamız ve onana inanan büyük bir takımımız vardı. Tanrı da bizimle beraberdi. Çünkü Tanrı iyi insanlar yardım eder. Bugün de hala o başarıyı konuşuyorsak, ne kadar büyük bir iş başardığımzı ortada diye düşünüyorum." dedi.

Zorlu mücadelede Fransız yıldız Thierry Henry'nin kafa vuruşunu çıkardığı pozisyonla ilgili gelen soru üzerine Taffarel, "Henry poziyonunda kendime düşeni yaptım. Bir kalecinin topu çıkarması gerekiyor. Hasan Şaş'ın nasıl gol atması gerekiyorsa, benim de top çıkarmam gerekiyordu. Dediğim gibi çok büyük bir iş yaptık." ifadelerini kullandı.

ÜMİT DAVALA: 17 MAYIS'TA KIZIM OLDU
Claudio Taffarel'in ardından söz alan yardımcı antrenörümüz Ümit Davala, "Her yıl aynı heyecanla kutluyoruz. 19 yıl geçti ama heyecanımız aynı. İnşallah tekrar böyle bir zafer daha yaşarız. 17 Mayıs 2016'da kızım doğdu, bu da benim 17 Mayıs ile ilgili başka bir heyecanım oldu." açıklamasını yaptı.

HASAN ŞAŞ: ŞAMPİYONLAR LİGİ DE OLACAK
Dönemin futbolcularından ve şimdilerde teknik heyette yer alan Hasan Şaş ise Arsenal ile oynadıkları final maçına yedek başlamasına esprili şekilde anlatırken, "Hocanın aklında Arif mi, Hasan mı vardı. Olan bana oldu. Gerçi bizim takımda yedek ya da 11 sorunu yoktu. Çok iyi bir arkadaşlık vardı. Emeğimizin karşılığını aldık. Bütün arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle anıyorum. Taffarel, Galatasaray'a geldiğinden beri bir kurtartış yaptı, o da Henry'nin kafasıydı. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi.. UEFA Kupası, Süper Kupa ve lig kupalarımız var. İçimde Şampiyonlar Ligi umudum var, inşallah bunu da başaracağız." ifadelerini kullandı.

TERİM: DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ise o günlerde çok büyük başarılar yakaladıklarını vurgulayarak, "Dinliyorum, çok da mutlu oluyorum. Neden o yıllarda Galatasaray'ın tüm kupaları aldığı, bugünkü tablo ile net şekilde görülüyor. Sanki hiçbir şey değişmemiş gibi. Bizim hırsımız devam ediyor. O gün maçtan sonra 'Bunun ne kadar önemli olacağını sonradan anlayacağız' demiştim. Bir gün bunun daha iyisini mutlaka yapacağız. Ancak iyi yaptıklarımızı da unutmamak lazım. O gün emeği geçen oyuncuları kutluyorum. Yedek kalan da bunu çok rahat karşılayıp takım ruhuyla hareket etti. Kolay değil yenilmeden UEFA Kupası kazanmak.. İnşallah Galatasaray camiasına böyle başarıları yine tattırırız." diyerek sözlerini noktaladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.