Fatih Terim: Eğer ekonomik sorunlar yaşamasaydık..

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Düşünce Derneği'nin iftarına katılan ve üyelerle uzun süren bir sohbet gerçekleştiren Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, sezon içerisinde ekonomik olarak transferde yaşadıkları zorluklara değindi. UEFA'dan aldıkları denk bütçe uygulaması nedeniyle çok zorlandıklarını belirten İmparator'un açıklamalarının bir kısmı şu şekilde..

Galatasaray'ı başkan ve yönetim idare eder. Florya'dan idare edilmez. Asla böyle bir şey olmamıştır. Zaten hiçbir başkan da buna müsaade etmez. Ama şahsi hesaplar, kaygılar dile getiriliyor. Müsait bir dönemde Divan Kurulu'nda konuşacağım. Hiç kimsenin bilmediği kadar Galatasaray'ı biliyorum. Ünal Aysal döneminde gitmek istediğim için gitmedim, istenmediğim için gittim. Gönderilme isteğini görürsem yine giderim. 

Kulüplerde transferi teknik adamlar yapmaz. Bir ekip vardır. Sen söylersin şu meziyetlerde oyuncu arıyorum diye, onlar da bulur. İki oyuncu arasında kalırsınız o zaman şu oyuncu daha faydalı olur diye tavsiye ederler. Allah kimseyi parasız bırakmasın. Problem de burada başlıyor zaten. Şimdi ilk cümle şöyle oluyor, Avrupalılarla konuşunca "Bizim paramız yok!" diyorsun. Sonrasında o konuşma nasıl gidecek siz düşünün. Beraberce oturup en iyisini, en ucuzunu, en çok performans verecek olanı arıyoruz. Nerede? Kurtlar sofrasında. Bizim konuştuğumuz rakamlar Avrupa'da konuşması ayıp olan rakamlar. Hayatım boyunca yönetimleri suçlamadım. Hep şunu söyledim çıkın deyin ki paramız yok. Çıkar derseniz ki ben onu da alacağım, yıldız da alacağım bu olmaz. Peki, her üç ayda bir teknik heyet ve futbolculardan borçsuzluk kağıdı toplamamız gerekiyor, alacağımız yoktur diye. Geçmişten gelen bir borç yok mu? Ondan önceki beyefendiye gelen bir borç yok mu? Günahı ne Mustafa Cengiz başkanın? O zaman ne yapıyoruz; aman kardeşim ne kadar satabiliyorsak deyip eldekini satıyoruz. Keşke bize böyle bir yaptırım yerine, direkt ceza verseydi UEFA bu sene.. Çünkü mevcut cezadan dolayı zaten kadroyu kullanmadık. 

Futbol üç kısımdır, ekonomik, idari ve teknik. Ekonominiz iyiyse benim yerime Jose Mourinho'yu da alırsınız. Ekonominiz iyiyse istediğiniz takımı kurarsınız. Ekonominiz iyiyse en iyisiyle çalışırsınız. Ama kötüyse sorun idari değildir. Biz 700 bine oyuncu alırken Manchester City aynı dönemde İspanya'dan gidip 50 milyon avroya yakın bonservisle oyuncu aldı. Her şey para değil tamam da bu kadar da değil.. Manchester United diyor ki bu sene 400 milyon sterlin ayırdık transfere, Real Madrid 500 milyon avro ayırdığını söylüyor transfere. Şampiyon olursak bunlardan biriyle eşleşeceğiz. Bir gruptan çıkamayız demiyorum asla..

Şu an bir arkadaşımız İtalya'da, bir arkadaşımızı tekrar Mısır'a gönderiyoruz. Listemizde dünyanın her yerinden 15-20 isim var. Paramız olsaydı Prag takımında Tetteh diye bir oyuncu vardı. Konuştuk, her şey tamam. 3-4'e alacağımız oyuncuyu 7-8'e alamadık. Mbaye Diagne 10 milyon Euro verilmesi gereken oyuncudur. Başkan da yönetim de doğru yapmıştır. Galatasaray bu 10 milyon Euro'yu kaybetmeyecek. Almasını bilmek kadar satmasını da bilmek lazım. Luyindima'yı almak istersek 3 milyon 800 bin Euro eksiyle başlayacağız. Ama alacağız. Marcao ve Luyindama'nın çok büyük rakamlar kazandıracağını düşünüyorum. Marcao için 15 gün canımıza okudular, 3-4 milyon Euro verilir mi diye. Şimdi de "Marcao nerede" modundalar! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.