STSL | Şaaaaaaaampiyon!

Süper Lig'de sezonun kaderi olarak nitelendirilen, 33. hafta maçında Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'i ağırladı. Sofiane Feghouli ve Henry Onyekuru' nun attığı gollerle rakibini 2-1 yenen Galatasaray, sezonun bitmesine bir hafta kala ligi şampiyon bitirmeyi garantiledi. Konuk takımın tek sayısı ise Riad Bajic'ten geldi.

Maça kontrollü ve dengeli başlayan Galatasaray, özellikle Mariano'nun kanadını hücumu şekillendirmek için kullanmak istedi. Ancak maçın ilk dakikalarında temposuz ve olayın ciddiyetinden farklı bir şekilde maça başlayan bir oyuncu topluluğu seyrettik. Başakşehir beklenilenin aksine sol kanadı sağ kanadına göre daha etkin kullanılınca temposuz sağ koridorumuzdan maalesef ilk golü yedik. İlk golden sonra gerek tribünün gerekse yedek kulübesinin ortaya koyduğu tepki maçın kırılma anlarından biriydi diyebiliriz. Golden sonra rakip takımın tahrik edici sevinci tribünleri epey kızdırdı. Kulübelerin birbiriyle takışması ise sadece o anlık olmayacaktı. İlk yarının geri kalan kısmında golü arayan kovalayan bir Galatasaray vardı ancak hâlen daha istediği tempoyu sahaya yansıtamayan bir takım izledik. Başakşehir'in kapalı savunmasına duran toplarla aşmaya çalışan Fatih Terim'in öğrencileri girdiği 3 gol pozisyonunu da duran toplardan buldu ancak tabela yapamadı. İlk yarının en kötüleri Ryan Donk, Mariano ve stoper tandemimizdi. Bu yüzden Fatih Terim ikinci yarıya Ryan Donk'la başlamadı.

İkinci yarıya daha coşkulu başlayan takımımız golü bulmakta gecikmedi. Yine bir duran toptan tehlikeli olan Galatasaray, Sofiane Feghouli'nin olağanüstü golüyle skoru dengeledi. 50'li dakikalarda gelen golün şampiyonluk yolunda ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Golü bu denli erken bulmak tabiri caizse başlar başlamaz skora dengeyi getirmek geri kalan dakikalarda rakip takımın işini çok daha zorlu hale getirecekti. Tribünler hiç olmadığı kadar gürültülü, sahadakiler hiç olmadığı kadar enerjik gözüküyordu. Medipol Başakşehir bu sezon ikinci kez bu denli zorlandı. Haftalar önceki Vodafone Arena deplasmanında yaşadıklarını yine yaşamaya başladılar. İlk yarıda esamesi okunmaya Henry Onyekuru, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli müthiş efektif oynamaya başladılar. İkinci yarıda forma giyen Selçuk İnan'ın doğru pas kanallarında bulunması, özellikle bu üçlüyü çok rahatlattı. Derken goller ardı ardına gelmeye başladı. Ancak atılan iki golümüzün ikisi de VAR engeline takıldı. Younes Belhanda'nın golü MBaye Diagne'nin eline, Henry Onyekuru golü ise ofsayt çizgisine takıldı. Bu kadar hayal kırıklığından sonra takımın coşkusundan azalma beklerken tam tersine sayılmayan goller takımımızı kırbaçladı. Mutlu son Younes Belhanda'nın açtığı ortaya Henry Onyekuru'nun kafasıyla geldi. 

Cüneyt Çakır golü verdikten sonra Ali Sami Yen atmosferinden Medipol Başakşehir'in çıkamayacağını ben dahil bütün Galatasaraylılar düşünmüştür diye öngörüyorum. Hatta teknik direktör Abdullah Avcı, rakip kaptan Emre Belözoğlu ve sahadaki Başakşehir'liler de düşünmüştür diye sanıyorum. Çünkü savunmayı 40 bin kişi yapan bir takım vardı sahada. Saha içinde savunma konusunda Yuto Nagatomo ve Fernando Reges'e ayrı parantez açmakta fayda var. Çünkü bu iki tecrübeli oyuncumuz işin her saniye ciddiyetinde, her yaptıkları hareketin ve müdahalenin dört dörtlük olmasında olağanüstü çaba sarfettiler. Nagatomo Visca, Fernando ise Robinho ve Mossoro ile kıyasıya çarpıştı ve kazanan Galatasaray savunması oldu.

8 puan farktan gelen, "8 değil 18 de kapanır!" mantalitesiyle son saniyeye kadar şampiyonluk yarışının içinde kalan ve zaferle sonuçlayan Fatih Terim ve öğrencilerini tebrik ediyoruz. Unutulmadan, Galatasaray'ın iyi olduğu bir ligde Galatasaray her zaman şampiyon olur!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.