Gelenek devam ediyor!

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşarak duble yapan Galatasaray'da dikkat çeken bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. Üstüste ikinci kez, toplamda 22. kez lig şampiyonu olan Galatasaray, ezeli rakiplerinin başkanlarının göreve geldikleri ilk sezonda mutlu sona ulaşmaya devam ediyor.

Süper Lig'de sezonun 33. hafta karşılaşmasında takipçisi Medipol Başakşehir'i mağlup ederek lig şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, hafta içinde de Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşarak dört yıl aradan sonra duble yapma başarısı göstermişti. Zorlu lig maratonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray, dikkat çeken bir ayrıntıyı da beraberinde getirdi. Galatasaray lig şampiyonluğuna ulaşırken ezeli rakiplerinin başkanlarının ilk yılında şampiyon olma geleneğini de sürdürmeye devam etti. Bu sıradışı geleneği çarpıcı kılan bir diğer detay ise, tüm şampiyonlukların Fatih Terim yönetiminde gelmesi! 

1997-98: HOŞGELDİN AZİZ YILDIRIM
1997-98 sezonunda Fenerbahçe kulübünde gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini Aziz Yıldırım bir oy farkla kazanırken, ilk başkanlık yılında Galatasaray lig şampiyonu olarak sezonu tamamladı. 34 maç sonunda 75 puan toplayan Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, takipçisi Fenerbahçe'nin dört puan önünde mutlu sona ulaştı.

1999-00: HOŞGELDİN SERDAR BİLGİLİ
1999-2000 sezonunda Beşiktaş kulübünde gerçekleşen başkanlık seçimlerini Serdar Bilgili yaklaşık 200 oy farkla başkanlık seçimlerini kazanırken, sezon sonunda mutlu sona ulaşan taraf Süper Lig'de topladığı 79 puanla Galatasaray oldu. Üstüste dördüncü lig şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray, bununla yetinmeyip teknik direktör Fatih Terim önderliğinde bir de UEFA Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı. Şampiyon Galatasaray'ın en yakın takipçisi ise 75 puan toplayan Serdar Bilgili'nin başkanlığındaki Beşiktaş'tı.

2011-12: HOŞGELDİN FİKRET ORMAN
2011-12 sezonunda Beşiktaş kulübünde gerçekleştirilen olağanüstü başkanlık seçimlerini Fikret Orman ezici üstünlükle kazanırken, sezon sonunda mutlu sona ulaşan taraf Süper Lig ve Süper Final'de rakiplerini geride bırakan taraf Galatasaray oldu. Kadıköy'de şampiyonluk kupası kaldıran Fatih Terim'in öğrencileri, uzun süreler hafızalardan silinmeyecek önemli bir başarıya imza atmıştı.

2018-19: HOŞGELDİN ALİ KOÇ
2018-19 sezonu öncesinde Fenerbahçe'de gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini ezici bir üstünlükle Ali Koç kazanırken, sezon sonunda Süper Lig'de mutlu sona ulaşan taraf Galatasaray oldu. Fenerbahçe'nin sezon boyunca kümede kalma savaşı verdiği lig maratonunda bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, kupada da şampiyonluk kupasını havaya kaldırarak 4 sezon aradan sonra duble sevinci yaşadı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.