Henry Onyekuru belirsizliği sürüyor.

Sezon başında Everton'dan kiralanan Henry Onyekuru'nun gelecek sezon planları belirsizliğini koruyor.Çalışma izni nedeniyle gelecek sezon İngiltere'de forma giymesi zor gözüken futbolcunun takımı tarafından kiralanmasına kesin gözüyle bakılıyor.Avrupa'dan önemli talipleri bulunan Onyekuru için Galatasaray'da bir sezon daha kiralamak için girişimlerini başlatıı.

Milliyet'in haberine göre; Galatasaray'ın sezon başında Everton'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Henry Onyekuru, sarı-kırmızılı ekipte gösterdiği performansla İngiliz ekibinin dikkatini çekti.Gelecek sezonun kadrosunda oyuncuyu değerlendirmeyi düşünen mavi-beyazlıların futbolcuyu oynatmak konusunda önünde çalışma izni sorunu var. 

Yabancı oyuncular için gerekli koşullar uyarınca Nijerya Milli Takımı, FIFA Dünya Sıralaması'nda 42. sırada bulunduğu için Onyekuru'nun milli takımın son iki yıldaki maçlarının yüzde 75'inde forma giymiş olması gerekiyor. Ancak şu an için futbolcu bu süreçteki 20 karşılaşmanın ancak 8'inde oynadı. Afrika Uluslar Kupası'nda final görmesi durumunda Nijerya 7 maç oynamış olacak. Bunların tamamında görev alsa bile Onyekuru temmuz ayında toplam 27 maçın 15'inde oynamış olacak ve yüzde 56'da kalacak. Bu durumda da milli takım kriterini karşılaması mümkün olmayan Onyekuru için Everton'un itiraz kuruluna başvurmaya hazırlandığı öğrenildi. Ancak orada da koşullar uymuyor. Bu nedenle kanaat opsiyonuyla izin başvurusu yapılacağı belirlendi. 

Onyekuru geçen sene olduğu gibi çalışma izni alamazsa, gelecek sezon da Galatasaray'da oynaması kolaylaşacak.

"GALATASARAY BENİ TUTMAK İSTİYOR"

Galatasaray'ın Everton'dan kiraladığı Nijeryalı yıldız Henry Onyekuru, ülkesinin basınına transferiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Golcü futbolcu, Sarı kırmızılı takımdaki geleceği için şunları söyleşmişti; "Galatasaray, beni tutmak istiyor. Bu doğru." diyerek sözlerini sürdüren Onyekuru, "Son kararı verecek kişi ben değilim. Benim kararım daha fazla futbol oynayabileceğim bir yerde bulunmak. Menajerim ise kariyerim açısında pozitif adımlarımı atmamı sağlayacaktır. Yine de ben Everton'ın bir futbolcusuyum."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.