Kabus gibi başladı, beklendiği gibi bitti..

Galatasaray kadın voleybol takımı Vestel Venüs Sultanlar Ligi yarı finalinde Eczacıbaşı Vitra tarafından saf dışı bırakılmasının ardından, Şampiyonlar Ligi vizesini de Fenerbahçe’ye kaptırdı. Sezon başında kurulan kadro, sezon içinde yaşanan sakatlıklar ve oyuncuların inişli-çıkışlı performansları da göz önüne alınınca, dördüncülükle kapanan sezon aslında voleybol seyircilerini pek şaşırtmadı.

Galatasaray HDI Sigorta kadın voleybol takımı için 2018/19 sezonu kâbus gibi başlamıştı. Pasör çaprazı Meryem’in formsuzluğu, takımın genel olarak defansta yaşadığı sıkıntılar, antrenör Ataman Güneyligil’i sezon ortasında yeni arayışlara itmişti. Üst üste alınan Karayolları, Beşiktaş, Vakıfbank ve Fenerbahçe yenilgilerinin ardından Galatasaray kadın voleybol takımı ligde oldukça zor günler geçiriyordu. Sezon ortasına yaklaşırken Eczacıbaşı karşısında Meryem’in yedeğe çekilmesi, Hande’nin pasör çaprazı olarak skor yükünü üstlenmesi, Cansu, Leys ve Gizem ile güçlenen defans hattı ve maçın final setinde iyi bir mücadele ile kaybedilmesi, sezonun ikinci yarısı için yeni bir sistem ve mücadeleci bir takımın sinyallerini vermişti. Ancak sezonun en önemli bölümünde, yarı finaller öncesi Cansu Çetin’in şanssız bir şekilde sakatlanması ve sezonu kapatması, Galatasaray kadın voleybol takımını sezon başındaki sistemle oynamaya adeta mahkum etti. Yine ayni dönemde bir yıl aranın ardından antrenmanlara başlayan genç oyuncu İlkin Aydin’in da yeniden sakatlanması, antrenör Ataman Guneyligil’in kadro tercihini oldukça sınırladı. Yarı final serisi ilk maçında sonradan oyuna giren genç oyuncu Elif Su’nun, performansını ikinci maça taşıyamaması, yaşanan sakatlıklar, tecrübeli ve yabancı oyuncuların beklenen katkıyı verememesi sonucunda, Galatasaray HDI Sigorta sezonu beklendiği gibi dördüncü sırada tamamladı ve CEV Cup biletiyle yetindi. Buradan genç oyuncu İlkin Aydın’a acil şifalar diliyoruz ve kendisinin eskisinden daha güçlü bir şekilde sahalara dönmesini temenni ediyoruz. Sezon içinde Galatasaray kadın voleybol takımı adına en büyük kazanım genç oyuncu Elif Su Ericek’in gelişimi olurken, 18/19 sezonu genelinde takımın en iyi performans gösteren oyuncuları da Hande Baladin ve Aslı Kalaç oldu. Sezonun en kötüleri ise yabancı oyuncular, Meryem Boz ve pasörlerin performansı olarak akıllarda kaldı.

2018/19 sezonunun sona ermesiyle Galatasaray HDI Sigorta önce Cursty Jackson, Charlotte Leys, Meryem Boz ve Nursevil Aydınlar ile yollarını ayırdı. Yerlerine Yunan smaçör Anthi Vasilantonaki, yakından da tanıdığımız Ukraynalı pasör çaprazı Alesia Rhykliuk, smaçör Güldeniz Önal ve pasör Nilay Karaağaç’ı transfer etti. Tecrübeli libero Gizem Karadayı ile sözleşme yenilenirken, geçtiğimiz sezon Halkbank’a kiralanan libero Derya Çayırgan’da bu sezon takıma döndü. Galatasaray HDI Sigorta son olarak yabancı orta oyuncu transferiyle, transfer sezonunu kapatacak gibi gözüküyor. Yenilenen kadroya bakıldığında, gelecek sezon blokta yüksek ancak defansta sıkıntı yaşayabilecek bir takım izlememiz mümkün. Alesia Rhykliuk’in Beşiktaş’ta geçirdiği iki sezonda da Volero Zürich’teki performansından uzak olması, Nilay Karaağaç’ın doğum sonrası 1 yıl ara verdiği sahalara nasıl bir performansla döneceği, Guldeniz Önal’ın Eczacıbaşı’nda iki yıl yedek bekledikten sonra ilk altıda nasıl bir performans sergileyeceği, takım adına belirleyici faktörler olacak. Ancak geçtiğimiz sezon İtalya liginin en iyi ikinci manşet karşılayan ismi olan ve hücumda büyük sorumluluklar alan Anthi Vasilantonaki’nin, ligimizdeki performansı, Galatasaray HDI Sigorta’nın ligdeki yeri için en önemli belirleyici olacak gibi gözüküyor. Geçtiğimiz sezon ligi ilk 3 sırada bitiren takımların transferleri, sponsorların yetersizliği ve bütçede göz önüne alındığında, kurulan kadronun 19/20 sezonunu yeniden dördüncü olarak bitirmesi voleybol izleyicileri için bir sürpriz olmayacak. Umuyoruz ki, yenilgiler alınsa dahi, 19/20 sezonunda göze hoş gelen ve son top yere düşene kadar canla basla mücadele eden bir takım izleyebiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.