Kaçırdı, attı, rekor kırdı, kahraman oldu!

Çaykur Rizespor maçının hafızalara kazınacak olan kısmı şüphesiz son dakikaları olacak. 10 kişi kalan Rizespor'un 2-1'lik üstünlüğü ile devam eden maçta Diagne sahne olarak biri penaltı olmak üzere iki gol birden atarak Galatasaray'a "Şampi..." dedirtti.

Sporx'in haberine göre; Olay adam Diagne, Rizespor deplasmanında da günün en çok konuşulan ismi olmayı başardı; hem attıkları hem de kaçırdıklarıyla.

Senegalli futbolcu güne iyi başlamadı. Kaleciyi geçtiği müsait bir pozisyonda dengesini kuramayıp topu ağlara yollayamadı. Ardından penaltı pozisyonunda topun başına geçip, direğe nişanladı, dönen topa dokununca da gol geçersiz sayıldı. İkinci yarıda bomboş durumdaki Onyekuru'ya pas vermeyip topu ezince pozisyonu harcadı. Artık tüm eleştiri okları üzerine çevrilirken, olaylı ikinci penaltıda yine meşin yuvarlağın başına geçti. Ancak bu kez affetmedi ve topu filelerle buluşturdu, skora denge getirdi.

Gomis'i geride bıraktı
Bu gol de yıldız futbolcuya yetmedi. Dakikalar 90+7'yi gösterdiğinde Feghouli'nin sağdan kestiği ortaya kafayla tam zamanında vurdu ve topu bir kez daha ağlarla buluştu. Aslan bu golle maçı 3-2 kazanırken, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Diagne ise gol sayısını 30'a yükseltti ve Süper Lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu 29 gollü Bafetimbi Gomis'in elinden kaptı.

Saha ortasında penaltı kavgası
İkinci penaltı kullanılmadan önce ilginç sahneler yaşandı. Kulübeden gelen talimat üzerine penaltıyı kullanmak isteyen Sinan Gümüş, topu vermeyen Diagne'nin üzerine yürüdü. Önce Senegalli futbolcuyla sözlü tartışmaya giren Sinan, ardından Diagne'nin tuttuğu topa vurdu, sonra da boğazına sarıldı. Takım arkadaşları araya girerek olayı yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada kulübeden Diagne'ye onay gelince, tecrübeli santrfor topun başına geçerek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Kaçırdığı penaltı hakkında da konuşan Diagne, "Penaltı kaçabiliyor, bu bir futbol. İkinci penaltıyı gole çevirdim ama galibiyeti getiren golün de altına imza attım. Takıma katkı sağladığım için büyük bir mutluluk duyuyorum. Bir sonraki kupa maçımıza çok iyi hazırlanacağız, gidip kupayı almak ve ardından da Başakşehir karşısına çıkıp şampiyonluğu bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.