Mustafa Cengiz: Çok büyük bir algı operasyonu yapılıyor!

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa yürüyen Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz, son zamanlarda yapılan algı operasyonlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Medipol Başakşehir'in başkanı Göksel Gümüşdağ ve teknik direktörü Abdullah Avcı'nın iddialarına cevap veren başkan Cengiz, hafta sonu oynanılan Çaykur Rizespor karşılaşmasında da yaşananlara değindi. Türkiye'de birilerinin Galatasaray'a karşı algı operasyonu başlattığını belirten başkan Mustafa Cengiz'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

ALGI OPERASYONU YAPILIYOR
Galatasaray'a karşı çok büyük algı operasyonu yapılıyor. Galatasaray'ın şanlı şampiyonluk yürüyüşünü kötülemek, değersiz kılmak amaçlı.. Ben bu yürüyüşün camiada tam bir kenetlenmeye doğru evrilmesini görüyorum. Galatasaray kenetlendiği için 8 puan geriden buraya geldi. Galatasaray en kötü durumlarından şampiyonluk yürüyüşünü bırakmadı. Bu yürüyüş onurlu ve şerefli bir yürüyüştür. Bu yürüyüş için taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Yağmur, çamur, kar, kış demeden her zaman yanımıza geldiler. ultrAslan başta olmak üzere tüm taraftar gruplarına teşekkür ediyorum. Şampiyonluğa ulaşan takımlar oyunun içine hile katmamış ise onun şampiyonluğunu kutlamak gerekir. Biz şu anda her alanda lideriz. Sadece sportif anlamda değil, maddi anlamda da. UEFA kriterlerinde de lideriz. Her iki kupada yürüyoruz. Ne mutlu bize ki verilen desteğe aracı olduk. 

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ CEZALAR ALDIK
Bizi rahatsız eden bir algı var. Maalesef biz zamanında VAR kayıtları incelensin dediğimiz için, pozisyonlara bakılsın dediğimiz için, TFF istifa etsin dediğimiz için ağır cezalar aldık. 150 gün ceza verdiler, eşi benzeri görülmemiş. Teknik direktörümüz 10 maç ceza aldı. Bütün bunlara rağmen biz bu yürüyüşe devam ettik. Bize en büyük gücü veren camiamızdır. Neden bu algı operasyonları yapılıyor? İki haftadır sanki Galatasaray şampiyon oldu, bunu nasıl yok ederiz, nasıl mutsuz ederiz... Öylesine baskı yaratılıyor ki Galatasaray buna sevinmesin. Hiçbir galibiyetimize tebrik yok. Sahada ayağını bırakan oyunculara geçmiş olsun bile yok. Spor bir yarışmadır. Türk milletini bir araya getiren bir harçtır. Bu harcın en büyük paydası biziz. Biz çok olumlu bir paydayız. Ötekileştirmek, bir algı yaratmak çok kötü bir yoldur. Spor kulüpleri yöneticileri ve başkanları diğer kulüpler hakkında hele ki kendilerinin olmayan maçlar hakkında konuşurken dikkatli olmalıdır. Çok kötü duyumlar alıyoruz ve bu duyumlar bizleri fazlasıyla rahatsız ediyoruz. Sporun adil bir yarış olmasını istiyoruz. 

ALEYHİMİZE YAPILANLAR DAHA FAZLA
Lütfen, bu şanlı yürüyüşün devamında camiamıza ve karar verici mekanizmalara sesleniyorum. Oynayacağımız maçları önceden belirlemesinler. Maçlara şu ya da bu şekilde etki etmesinler. Bunu özellikle istirham ediyorum. Yok taçtan yedik, yok buradan yedik diyerek bunu basite indirgersiniz. Bunu ana gündem maddesi yapmasınlar. Bütün maçlar kayıt altındadır. Son 1 yıldır VAR'ın kaydı altındadır. Hatalar olmamakta mıdır? Toplama bakınca Galatasaray aleyhine yapılan hatalar, lehine yapılanlardan kat kat fazladır. Hata her zaman vardır. Açıkça bizim aleyhimize yapılan hataların sayısı, lehimize yapılanların sayısından daha fazladır. Bizi kimse koruyup kollamamaktadır. Kollasa ben, hocam, oyuncularım bu kadar fazla ceza almazdı. Hatalar açık ve net. Lütfen objektif olalım. Kitleleri birbirine düşürücü söylemlerden uzak kalalım. Kendi çıkarı için rakibine saygısız, hadsiz cümleler kullanmayalım. Mert olalım, açık olalım. Ancak böyle fair, dürüst mücadelede varız.

GÜMÜŞDAĞ VE AVCI'YA CEVAP
Saha dışının uzmanı biz değiliz. Elinde herhangi bir bilgi, belge, duyum varsa açıklasın. Zevkle. Yanıt veririz. Alnımız açık. Korkmuyoruz. Neden? Yaptığımız bir yanlış yok. Göksel Gümüşdağ, son zamanlarda Türk futbolunu  yönettiğini zanneden, dizayn ettiğine yönelik bir enerji yayın insan. Eğer elinde bir belge varsa, çıksın söylesin. Ama eğer ben bazı şeyleri söylersem, üzülür.

Ben hiç soyunma odasına inmedim bugüne kadar, koridorlara da inmedim. Sizler orada görev yapıyorsunuz, sizler söyleyin. Bugüne kadar ne olmuş Galatasaray koridorlarında? Bu nasıl algı yönetmektir? Milli takım teknik direktörü olmuş bir kardeşimiz nasıl böyle bir şey söyleyebilir? Asıl saha dışı tehlike bu. Maç hakkında farklı bir algı yaratmak isteniyor.

SEMİH ÖZSOY'A CEVAP
Fenerbahçe'nin ikinci başkanının ne söylediği ile ilgilenmiyorum. Dediğinize de katılmıyorum. 20 yıl boyunca tiyatro oynandı demek, ne demek? Bunu neresinden tutalım. 20 yılda Beşiktaş'ın da, Fenerbahçe'nin de, Bursa'nın da, Trabzonspor'un da şampiyonluğunu gölgelemek demek bu. Bu camialar 100 yıllık camialar. Geriye kalan 80 yılda ne olmuş? Açıklasınlar, bilelim. 

VAR KONUŞMALARI VE ABDURRAHIM ALBAYRAK
Abdurrahim Bey de söyledi, öfkeyle söyledi. VAR'ın sistemine girişler var dendi. Biz bunu da araştırdık. Teknolojik olarak başka sıkıntılar yaşanabiliyor mu, görelim istedik. Bir maçta bir sağlık heyetinin konuşması var, VAR hakemleriyle aynı frekansta olduğu için hakemlerin saha içi konuşması kesiliyor. Abdurrahim Bey'in tepki verdiği maçı hatırlayın. Duygusal tepkiyi dile getirdi. Önceden belliyse şampiyonluk oynamayalım dedi. Galatasaray olarak önceden şampiyon seçiliyorsa oynamayalım. Alemi sersem, milleti kör zannetmeyelim.

HAKEM TEKLİFİMİZE İTİRAZ ETMİŞLERDİ
Ben zamanında federasyonu eleştirdim diye 150 gün ceza aldım. Bu nasıl korumak böyle? Biz MHK ile görüşmemizde, keşke TV'den de yayınlansaydı Türk hakemleri kendini aşma durumunda ve genç hakemlere fırsat verilmeli. Ben adlarını bile bilmiyorum. Hayatım boyunca ne bir hakemle görüştüm, ne yan yana geldim. Önemli olan Türk futbolunun kalkınması. Ne kadar adil ve şeffaf olursak o kadar iyi. Biz dedik ki yeterli hakemler, bir torbaya konsun, kura çekilsin. Bizim maça kadar itiraz ettiler. Hepiniz biliyorsunuz. Biz onları biliyoruz. Biz safiyane teklif ettik. Hile olmaması için açık ortamda yapılsın dedik. Buna nasıl itiraz ettiler! Şimdi çıkış yolu arıyorlar. Hakemler de insandır, hata yapabilir diye bildiri yayınlatıp, telefon edip diğer kulüpleri zorlarsan sonra da o bildiriyi okuman gerekir. Hakemler de insandır, hata yapabilir ve hiçbir kulübe ayrıcalık tanınamaz. Nokta. Sen bunu Galatasaray'a karşı kutsal ittifak gibi yaparsan sana döner. Men dakka dukka. 

Kendi taraftarımıza şirin gözükecek söylemlerden kaçınalım. Bu milletin dostluğa, barışa, sevgiye çok ihtiyacı var. Rize maçından önce dediğim gibi tüm renkler bizimdir. Böyle düşmanlıkla, komplo teorileriyle yürümemeliyiz.

YABANCI HAKEM  KONUSU
Bunu hepimiz düşündük. Bu uygulama aslında bazı Asya ülkelerinde ve Suudi Arabistan'da yapılıyor. Ancak ben Türkiye liginin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bizim cesaretle bu işin üstüne gidip alttan genç hakemleri sahaya sürmemiz gerekiyor. Kötü niyetli olmasınlar yeter ki ve korkmasınlar. Bu uzun vadede hakem eğitimiyle olur. Gelen mentorları da bize benzetmemek gerek. Adil yarışıyorsanız, orada birinci olursanız saygı duyulur. Şu anda 3 takımın da şampiyonluk şansı var. Beşiktaş da şampiyon olursa tebrik ederim.

ALİ PALABIYIK'TA İYİ NİYET ARAMAM
Bizim şampiyonluk yürüyüşümüze maalesef çok ciddi algı yönetimi yapılıyor. Biz sesimizi ancak burada duyuruyoruz. Sosyal medya hesabımızdan bir yayın yaptıktan sonra yayıncı kuruluş bizi arayıp ihtar gönderiyor. Kaldır diye. Telif hakkını ödemek istiyoruz, parası neyse ödeyelim dedik. Olmaz kaldıracaksın diyor. Sonra öğreniyoruz ki, bazı başkanlar kendilerini aramış ve görüntülerin kaldırılmasını istemişler. Böyle bir şeyle karşı karşıyayız. Bazı yorumcular bizi savunuyor. 1-2 tane var. Onlar da o kanallarda ikinci veya üçüncü planda kalıyorlar. Medyada yayınlanmadığı için kendi kanallarımızdan yayınlıyoruz. Yapılan 5 hatayı biz verdik, kimse vermedi. Onu da kaldırdılar. Ali Palabıyık bizim maçımıza çıkıp, üst üste 5 tane hatalı karar veriyorsa ben burada iyi niyet aramam. Dış etken diyorlar ya, buyrun size dış etkenler. Sonra ne oldu? 5 hafta verilmedi, sonra verdiler. Bizim lehimize hata yapan hakemleri kızağa çekip maç vermiyorsunuz ancak aleyhimize yapılan hatalardan sonra ödül verir gibi, ertesi hafta maç veriyorsunuz. Diyorlar ya, Galatasaray kollanıyor diye. Buyursunlar. Böyle mi kollanır bir takım? İki kulvarda birden şampiyonluk yürüyüşümüzün olmasına maalesef çok ciddi algı yapılıyor. Öyle böyle değil, gayet büyük.

FUTBOLUN SÜPERLERİ ÖDÜLLERİ
Yayıncı kuruluş geçen yıl ödül törenini 12 Eylül'de yaptı. Şimdi nedense birdenbire tören yaptılar. Nisan ayı bitmeden, Mayıs başlamadan. Biz de anlamadık. Hala o işi çözemedik. Gidin kendilerine sorun. Daha lig bitmeden neden ödül töreni yapmışlar, herhalde cevap verirler.

RİZE'DE YAŞANAN OLAYLAR
Rize'de bir takım olaylar yaşadık. Rize halkı, Türkiye'nin en centilmen seyircilerinden. Rize insanı keza öyle. Tribünlerde maç boyunca hiçbir şey olmadı. Ne bir küfür ettiler, ne de sahaya madde attılar. Hatta maç sonunda benimle fotoğraflar çektirdiler. Ama çok acı bir olay yaşadık. Eski adıyla şeref tribününde benim hayatımda görmediğim olaylar yaşandı. Kulüp başkanı maalesef sırtını da sahaya dönerek protokol tribünündeki insanları kışkırttı. Zapt edilmez halde, oradaki insanları kışkırttılar. Ben buradan tekrardan eski bakanımız Osman Aşkın Bak'a, Rize Valisi'ne, Rize Belediye Başkanı'na, Rize Başsavcısı'na teşekkür ederim. Benim ikinci başkanımın oğlu o çıkan kargaşada yumruk yedi, dayak yemekten zor kurtuldu. Ki, babası Abdurrahim Albayrak'ın Rize'ye neler yaptığını ben biliyorum, en az benim kadar oradaki insanlar da bunu biliyor. Ama insan kendi memleketinde peygamber olamıyor. TV'ye de çıktı, bazı açıklamalarda bulundu. Sonradan bunları inkar etse de, kendisine hiç yakıştıramadık. Kınıyoruz.

Maç tekrarı başvurusu için: Gülümseyerek basın toplantısını kapatıyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.