Şampiyonluk "kanatların" ayağında!

Süper Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da hiç kuşkusuz sezona kanat oyuncuları damgasını vurdu. Teknik direktör Fatih Terim'in oyun sisteminde önemli bir yere sahip olan kanat oyuncularından Henry Onyekuru ve Sofiane Feghouli gösterdikleri hücum performansıyla şampiyonlukta büyük katkı sağladı.

Sezon başında Everton'dan kiralanan 21 yaşındaki Nijeryalı hücum oyuncusu Henry Onyekuru gösterdiği performansla parmak ısırtırken, Galatasaray'da ikinci sezonunu geçiren Cezayirli yıldız oyuncu Sofiane Feghouli özellikle ikinci yarıdaki performansıyla şampiyonluk yolunda başrol oynadı. Henry Onyekuru bu sezon ligde 30 maçta görev alırken, 14 kez ağları havalandırdı. Sezon başında teknik direktör Fatih Terim tarafından kızağa çekilen Sofiane Feghouli ise ligde forma giydiği 29 maçta 9 kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan ikili, ligin final maçı olarak nitelendirilen Medipol Başakşehir maçında da ağları havalandırarak takımını şampiyonluğa taşıyan isimler oldu. 

HENRY ONYEKURU EN SKORER İSİM 
Galatasaray'ın genç oyuncusu Henry Onyekuru, ligin geride kalan bölümünde kaydettiği 14 golle takımın en skorer ismi konumunda bulunuyor. Süper Lig'de sezonun ilk yarısındaki Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında birer, Kayserispor ve Sivasspor müsabakalarında da 2'şer kez ağları havalandıran Onyekuru; ikinci devredeki Ankaragücü karşılaşmasında 3, Antalyaspor mücadelesinde 2, Fenerbahçe ve Beşiktaş derbileri ile Medipol Başakşehir müsabakasında ise birer gol attı. Ligde gol sıralamasında Henry Onyekuru'yu devre arasında transfer edilen Mbaye Diagne 10, Sofiane Feghouli de 9 golle takip ediyor.

SOFIANE FEGHOULI GÖZ DOLDURUYOR
Sofiane Feghouli etkili performansıyla sezonunun ikinci yarısına damga vurdu. Sezon başında oynanan TFF Süper Kupa maçında bekleneni veremeyen Feghouli, ligin ilk yarısındaki birçok maçta teknik direktör Fatih Terim tarafından tercih edilmedi. Mücadelesini bırakmayan ve daha sonra takımın vazgeçilmez isimlerinden olan Cezayirli futbolcu, 8'i sezonun ikinci yarısında olmak üzere toplam 9 kez topu filelerle buluşturdu. Sezonunun ilk yarısındaki Sivasspor müsabakasında bir gol atan Feghouli, ikinci devredeki Kasımpaşa maçında 3, Aytemiz Alanyaspor, Antalyaspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında ise birer kez meşin yuvarlağı filelere yolladı.

GOL ATTIKLARI MAÇLARI KAYBETMEDİLER
Galatasaray, bu sezon Henry Onyekuru ve Sofiane Feghouli'nin ligde gol attığı maçlarda mağlubiyet yaşamadı. Sarı-kırmızılı ekip, Onyekuru'nun fileleri havalandırdığı 9 karşılaşmada 8 galibiyet bir beraberlik elde etti. Fatih Terim'in öğrencileri Sofiane Feghouli'nin skor ürettiği 7 müsabakadan ise 6 galibiyet ve bir beraberlikle ayrıldı.

İKİSİ DE BİRER KEZ HAT-TRICK YAPTI
Henry Onyekuru ve Sofiane Feghouli, bu sezon Süper Lig'de "hat-trick" yapma başarısı da gösterdi. Onyekuru sahalarında MKE Ankaragücü ile yaptıkları maçta, Feghouli ise Kasımpaşa ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmada üçer kez topu filelerle buluşturdu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.