Serdar Ali Çelikler: Galatasaray duble yapacak!

Süper Lig'de sezonun 31.haftasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı evinde ağırlayan Galatasaray sahadan 2-0'lık net skorla galip ayrılırken, bitime 3 hafta kala liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonluğa tabir-i caizse bir adım uzakta olan Fatih Terim'in öğrencilerini Habertürk gazetesi yazarı Serdar Ali Çelikler değerlendirdi.

Öncelikle Galatasaray'ın 22. şampiyonluğu bana göre geldi. Galatasaray eğer Mayıs ayında hala zirve mücadelesinde ise genellikle şampiyon olur. Hele rakibi son düzlüğü koşamayan Başakşehir olunca işi daha kolaydı. Ancak şartlar Beşiktaş'ı da devreye soktu ve adeta bir lig finali oynandı. Böylesine bir final için berbat bir hakem vardı. Böylesine bir hakem için berbat bir maç yönetmeni vardı. Spiker dışında çok kötü bir yayın yapıldı. Böylesine final için konsantre olamamış bir Beşiktaş yönetimi vardı. Böylesine bir final için sevgi kelebeğine dönüşen bir Milli Takım Hocası vardı ve böylesine bir final için dekonsantre, iki taç atışında uyuyan bir takım vardı. Beşiktaş yönetimi de bütün hafta suskun kalarak edilgen pozisyon almasının bedelini ödedi. Ki zaten o yönetim bu sene hemen hiç bir doğru iş yapmadı.

E karşısında da 50 bin seyircisinin desteğini almış konsantre bir takıma sahip tıpkı geçen seneki gibi Fernando'yu serbest adam rolünde rakip ceza alanına sokma ile görevlendirmiş ve yine rakibine bu taktiği yedirmiş bir taktisyen varsa skor az bile.. Beşiktaşlılar maçın kırılma anı olan taç pozisyonundan ötürü Bülent Yıldırım'a kızgınlar. Ben de diyorum ki Bülent Yıldırım asıl o dakikaya kadar Beşiktaş'ı sindirdi. O dakikada taç yanlış olsa da kabahatin büyüğü topluca uyuyan Beşiktaş takımında.. Hele ikinci gol tam bir skandal. Şenol Güneş maç sonu açıklamasında bu yönü öne çıkararak doğrusunu yaptı. Galatasaray galibiyeti rahat bir şekilde alarak kalan 2 maçına odaklandı. Rize ve Başakşehir'i yenip şampiyon olacaklardır. Üçüncü maç da kupa finali. Tahminim tutacak ve sezon sonunda duble yapacaklar. 

Bu maç 2 futbol gerçeğini bize tekrar hatırlattı. Galatasaray pek fazla ikinci olmaz. Ya şampiyon olur ya kopar. Şampiyonluk için Galatasaray ile yarışıyorsan saha içi ve saha dışı tüm faktörleri göz önüne alacaksınız. İkincisi ise Türkiye'de derbileri ve final maçlarını kesinlikle yabancı hakemler yönetmeli. Bu bir kez daha ortaya çıktı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.