Süper Lig: Şampiyonluk maçı..

Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, ligin 33.haftasında en yakın takipçisi Medipol Başakşehir'i evinde ağırlayacak. Sahadan galibiyetle ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray'da tek hedef hiç kuşkusuz 50bin taraftarıyla birlikte kazanmak! 19 Mayıs Pazar akşamı Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanılacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetirken, takımımızda geçtiğimiz hafta Rize deplasmanında ayağı kırılan Emre Akbaba dışında herhangi bir eksik bulunmuyor. Karşılaşma öncesi iki takımın son durumu, istatistikler, mini analizler ve bilinmesi gereken detaylar şu şekilde..

SÜPER LİG: TERTEMİZ 22
Bu sezon ligde inanılmaz süreçlerden geçen ve yıldız oyuncuları bir kenara dursun, teknik direktörü Fatih Terim'den 10 maç uzak kalan Galatasaray, ligde son iki haftaya girildiğinde puan sıralamasında liderlik koltuğunda oturuyor ve şampiyonluğa sadece bir maç uzakta bulunuyor. Süper Lig'de geride kalan 32 hafta sonunda 19 galibiyet - 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonunda topladığı 66 puanla lider durumdaki Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip filelere 67 gol bırakırken kalesinde de 31 gol gördü. Süper Lig'de geride kalan son 18 maçta yenilmeyen ve aktif olarak ligdeki en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Galatasaray, ligde son olarak 2 Aralık 2018 tarihinde deplasmanda oynadığı Beşiktaş derbisinde sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

Şampiyonluk yolundaki takipçisi Medipol Başakşehir'i evinde ağırlayacak olan Fatih Terim'in öğrencileri, karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde puanını 69'a yükselterek ikili averajı da eline geçirecek ve ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

CEHENNEM: ALİ SAMİ YEN STADYUMU
Süper Lig'de iç sahada oynadığı son 35 resmi karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, an itibariyle ligin en uzun serisini elinde bulundururken kulüp tarihinde de en uzun yenilmezlik serisini sürdürüyor. Oynadığı karşılaşmalarda 30 galibiyet - 5 beraberlik elde eden Fatih Terim'in öğrencileri, geçen sezon iç sahada 17'de 16 galibiyet gibi çılgın bir istatistik yakalamıştı. Ali Sami Yen Stadı'nda bu sezon oynadığı 16 lig karşılaşmasında 12 galibiyet - 4 beraberlik elde eden Galatasaray, iç sahadaki lig maçlarnda rakip filelere attığı 45 golle ligin açık ara en iyi iç saha performansına sahip takımı olurken, kalesinde gördüğü 11 golle de iç sahada ligin en iyi savunma takımı performanslarından birisine imza attı. Terim'in öğrencileri ayrıca iç sahada oynadığı son 28 lig maçında rakip fileleri havalandırma başarısıyla da önemli bir istatistiğin sahibi oldu.

Medipol Başakşehir ise bu sezon ligde deplasmanda oynadığı 16 lig maçında 9 galibiyet - 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Abdullah Avcı'nın öğrencileri bu karşılaşmalarda kalesinde sadece 9 gol görürken, bu alanda ligin en iyi savunma takımı performansına imza attı. 

SÜPER LİG: REKORUN YENİ SAHİBİ MBAYE DIAGNE
Ara transfer döneminde 10 milyon Euro bonservis bedeliyle Kasımpaşa'dan transfer ettiğimiz Mbaye Diagne, geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor karşısında bir penaltı kaçırmasına rağmen attığı 2 golle galibiyeti getirirken Süper Lig tarihinin de en golcü yabancı oyuncusu ünvanının sahibi oldu. Bu sezon ligde oynadığı 28 maçta 30 gol kaydeden Senegalli yıldız, geçtiğimiz sezon Galatasaray'da forma giyen Fransız yıldız Bafetimbi Gomis'e ait olan 29 gollük rekoru kırarak önemli bir başarı elde etti. Galatasaray forması altında bu sezon 11 maçta görev yapan Mbaye Diagne bu karşılaşmalarda 10 gol kaydederken, bu gollerin 6'sı penaltılardan geldi. 

Medipol Başakşehir karşısında da Galatasaray'ın en önemli hücum gücü olacak olan Mbaye Diagne, hafta içi oynanılan Türkiye Kupası finalinde de, takımımız 1-0 gerideyken penaltı kaçırmasına rağmen karşılaşmada skoru tayin eden 3. golü kaydeden isim olmuştu.

İÇ SAHADA COŞUYOR: HENRY ONYEKURU
Galatasaray'ın bu sezon başında Everton'dan kiraladığı 21 yaşındaki Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru, ligde geride kalan 32 hafta sonunda 13 gol - 5 asistlik performansıyla dikkat çekerken, iç sahadaki etkili oyunuyla da alkış topluyor. Bu sezon Galatasaray formasıyla 42 resmi maçta görev yapan ve 21 gole etki eden Onyekuru, ligde attığı 13 golün 10'unu iç sahada kaydetti. Geçtiğimiz hafta Çaykur Rize deplasmanında 2 asist yapan Onyekuru, bir önceki hafta Beşiktaş derbisinde de gol sevinci yaşamıştı.  

KAFA KAFAYA: TOPUN SAHİBİ GALATASARAY
Süper Lig'de bu sezon geride kalan 32 maç sonunda %58 topa sahip olma oranına sahip olan Galatasaray bu alanda ligin en iyi takımı konumunda yer alırken, ikinci sırada %57 topa sahip olma oranına sahip olan Medipol Başakşehir bulunuyor. Bu sezon iç sahada oynadığı maçlarda %60 ortalama yakalayan Galatasaray bu alanda da ligin en iyi takımı konumunda yer alırken; Medipol Başakşehir deplasmanda oynadığı maçlarda %57 topa sahip olma oranıyla ligin en iyi takımı konumunda yer alıyor. Kelimenin tam anlamıyla topa sahip olma konusunda kafa kafaya çarpışacak olan iki takımın ligde oynadığı son 5 maçlardaki topa sahip olma oranları ise küçük bir farkla Galatasaray lehine.. Fatih Terim'in öğrencileri ligde son 5 maçında %60.5 ortalamayla topa sahip olurken, Abdullah Avcı'nın öğrencileri %59 ortalamayla topa sahip oldu.

Galatasaray hem iç sahada hem son 5 maçta topa sahip olma oranını %60'ın üzerine taşırken, Medipol Başakşehir dahil olmak üzere Süper Lig'de hiç bir takımın ortalamasının %60 seviyesinde olmadığını belirtmek gerekiyor. 

KAFA KAFAYA: EN ÇOK PAS YAPAN TAKIM BAŞAKŞEHİR
Süper Lig'de geride kalan 32 haftalık sekansta topa en çok sahip olan takım Galatasaray, en çok pas yapan takım ünvanını Medipol Başakşehir'e kaptırmış durumda bulunuyor. 32 haftalık serüvende maç başına 532 pas ortalamasına sahip olan Abdullah Avcı'nın öğrencileri ligin en iyi takımı konumunda yer alırken, deplasman maçlarında da maç başına 523 pas denemesi yaparak istatistiklerde ilk sırada bulunuyor. Galatasaray ise maç başına 485 pas ortalamasıyla ligin en iyi ikinci takımı olurken, Fatih Terim'in öğrencileri iç sahada 516 pas yaparak ortalamalarının da üzerinde bir oyun ortaya koyuyor. İki takımın ligde oynadığı son 5 maçtaki pas sayıları karşılaştırıldığında da Medipol Başakşehir takımının 545 pas yaptığı görülürken, Galatasaray'ın pas deneme sayısı 516 olarak dikkat çekiyor.

İki takımın pasla oynama yüzdeleri karşılaştırıldığında Medipol Başakşehir geride kalan 32 hafta sonunda %78 ortalamayla ligin zirvesinde yer alırken, Galatasaray aynı sürede %75 ortalama yakalayarak istatistiklerde ikinci sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.