Terim'in prensi Ryan Donk..

Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da sezon genelinde dikkat çeken bir isim vardı; Ryan Donk. Teknik direktör Fatih Terim'in adeta jokeri olan Hollandalı oyuncu savunmadan forvete kadar bir çok pozisyonda görev yaptı. Teknik heyetin vazgeçmediği isimlerin başında gelen 32 yaşındaki oyuncu gösterdiği başarılı performansla sözleşmesini bir sene daha uzattı.

Akşam gazetesinde yer alan haberde; Galatasaray'ın bu sezonki jokeri Ryan Donk oldu. Hollandalı defansif orta saha teknik direktör Fatih Terim'in vazgeçmediği, geçemediği isimlerin başında geliyor. Geçen sezonun başında Hırvat teknik adam Igor Tudor tarafından kadro dışı bırakılan ve tek başına çalışan Hollandalı oyuncu, sezon ortasında Fatih Terim'in göreve gelmesiyle birlikte yeni bir kimliğe bürünmüş ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu. Yönetim sezon başında Donk'un sözleşmesini uzatmış ve büyük eleştiriler almıştı. Ancak, 33 yaşındaki futbolcu saha içi performansıyla eleştirelere tokat gibi cevap verdi.

ANTALYA'DA CİM BOM'U ZAFERE TAŞIDI
Bu sezon Fatih Terim, nerede görev verirse elinden gelenin en iyisini yapan Donk, özellikle Antalyaspor deplasmanında attığı golle Galatasaray'ın şampiyonluğundaki en kritik virajlardan birini kayıpsız dönmesini sağladı. Hollandalı, Akhisar mücadelesinde Mitroglou'nun 90+5'te attığı golün de asistini yapan isimdi. Stoper, orta saha ve forvet olarak görev yapan 33 yaşındaki oyuncu, bu sezon 21 mücadelede forma giyerken Fenerbahçe derbisi sonrasında ise 6 maç ceza almıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.