Ünal Aysal: Galatasaray'ın şansı açık

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, TGRT Haber'e açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında şansının açık olduğunu belirten Aysal, Fenerbahçe'nin küme düşmemesi gerektiğini de aktardı.

Ünal Aysal'ın açıklamaları şu şekilde:
Biz o 4 seneyi taraftarlarla aynı heyecanı yaşayarak aynı dinamizmi göstererek geçirdik. Galatasaray’da inşallah olağanüstü bir durum olmaz. Her şey planlandığı şekilde gider Sağlığımız el verdiği takdirde her zaman ilk telefonda koşarız. Ondan kimsenin şüphesi olmasın.

BEN GELDİĞİMDE GALATASARAY’IN KASASINDA PARA YOKTU
Galatasaray’ın en iyi dört bilançosu benim dönemimde çıktı. Ben geldiğimde Galatasaray’ın büyük borcu vardı. Kasasında hiç para yoktu. Buna rağmen iyi bir takım kurdum. Ben 120 milyon Euro’luk takım bıraktım. Borç alacak farkı arasında çok ufak bir fark vardı. O da Kalamış ve Taç Spor yatırımından kaynaklanan farktır. ‘Bu kadar para kazandı bu parayla neden borçları ödenmedi’ diye kritik edildim. Bunda haklı olabilirler. Bir seçim yapmak zorundaydık. Biz parayı başarıdan kazandığımız için buraya yatırdık. Galatasaray her zaman daha iyisine layık. Biz yöneticiler olarak seyirciye en iyisini vermeye çalıştık. Bundan sonraki yönetimler de böyle yapmalılar. Bugün ki imkanları buysa ona söyleyecek bir şey yok

ORTAM PERFORMANSI ETKİLER
Bulunduğu ortam futbolcunun performansını etkiler. Diagne Kasımpaşa’da herkesin hizmet ettiği bir oyuncuyken, burada kendisinin bir şeyler yapması gerektiği bir ortam buldu. Kolay değil.

GALATASARAY'IN ŞANSI AÇIK
Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın şansı açık. Başakşehir genç bir takım. Takdir etmek lazım. Senelerdir bu kupayı kazanmak için uğraşıyorlar. Ancak sonlara doğru heyecanlarında bir düşme oluyor. Galatasaray’ın Başakşehir ile evinde oynayacak olması avantajı.

HAKEMLER HATA YAPABİLİR
Hakemler hata yapabilir. Bütün spor branşlarında hakem hataları var. Her hakemin yaptığı hatada kasıt aramamak lazım. Galatasaray’ın lehine de hatalar var. Kulüp yöneticileri kendi kulüplerinin ve taraftarın hakkını aramalılar.

ISLAK ÇİMLER ÜZERİNDE KUPAYI ALDIK
Ben kendi olduğum dönemde de Fenerbahçe’yi neden yenemiyoruz diye düşündüm. Ama demek ki böyle tesadüfler oluyor. Ben bunu tesadüfe bağlıyorum. Demek ki bu seri Fenerbahçe’yi de ruhen güçlü tutuyor. Sonuna kadar dirençleri artıyor. Bunu da takdir etmek lazım.

Kadıköy’de kupa kaldırdığımızda neden o olaylar yaşandı halen anlamış değilim. O akşam sular da açıldı. Bütün saha ıslatıldı. Islak çimler üzerinde kupayı aldık. Hatta o sene iki kupa kaldırmamız lazımdı. Bu play off kupasıydı. Bizim sahamızda basketbolda Fenerbahçe şampiyon oldu. Bizim de taraftarımız hayır burada almasınlar diye isyan ettiler. Ben sahaya indim. Taraftara döndüm, 'Haklarıdır, burada alacaklar' dedim. Taraftar çıkarıldı ve Fenerbahçe kupayı aldı.

FENERBAHÇE KÜME DÜŞMEZ
Fenerbahçe küme düşmez. Bu konuda Fenerbahçeliler gibi düşünüyorum. Fenerbahçe’nin küme düşmesi Galatasaray için iyi olmaz. Böyle bir rekabet devam etmek zorunda. Bütün kulüpler bundan bir şeyler kazanabilsin.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.