Afrika Kupası Notları | Bizim çocuklar ne yaptı?

Mısır'ın ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Kupası 2019'da bu sezon Galatasaray forması giyen 6 isim mücadele ederken, 21 Haziran'da başlayan turnuvanın grup aşamasında ilk maçlar tamamlanmak üzere.. FCN Blog ekibi olarak bizler de, Afrika Kupası'nda boy gösteren oyuncularımızı turnuvada yakından takip edelim istedik ve performanslarını sizler için derledik.

CHRISTIAN LUYINDAMA: 90 DAKİKA SAHADA KALDI, KAYBETTİ
Turnuvaya ev sahipliği yapan Mısır'ın yanı sıra Uganda ve Zimbabve ile birlikte A Grubu'nda yer alan Demokratik Kongo Cumhuriyeti, turnuvanın ilk maçında Uganda ile karşılaştı. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve 90 dakika sahada kalan Luyindama, ülkesinin sahadan 2-0 mağlup ayrılmasına engel olamadı. Mücadeleyi kart görmeden tamamlayan 25 yaşındaki başarılı savunmacı, karşılaşma genelinde ise 2 top çalma -  2 ceza sahasından uzaklaştırma - 5 kez ikili mücadele kazanma - %72 pas isabeti gibi istatistikleri yakaladı.

Christian Luyindama'nın formasını giydiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti grubunun ikinci maçında Mısır ile karşılaşacak.

HENRY ONYEKURU: FORMA GİYMEDİ, KAZANDI
Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru milli takımıyla birlikte Afrika Kupası'nda grup aşamasında Burundi, Gine ve Madagaskar ile birlikte B Grubu'nda yer alıyor. Nijeryalı oyuncu turnuvada grubun ilk maçında ülkesinin Burundi karşısında 1-0 kazandığı karşılaşmada yedekler arasında yer alırken, karşılaşmada süre alamadı. Nijerya'ya galibiyeti getiren gol 77. dakikada Çin Ligi ekiplerinden SH Shenhua'da forma giyen Odion Ighalo'dan geldi. 

Henry Onyekuru'nun milli takım kadrosunda bulunduğu Nijerya grubunun ikinci maçında Gine ile karşılaşacak.

YOUNES BELHANDA: SAKATLIK NEDENİYLE FORMA GİYEMEDİ
Afrika Kupası'nda grup etabının tabir-i caizse "Ölüm Grubu"nda boy gösteren Fas, grup aşamasında turnuvanın favorilerinden Fildişi Sahilleri, Güney Afrika ve Namibya ile birlikte D Grubu'nda yer alıyor. Galatasaray'da forma giyen yıldız oyuncu Younes Belhanda, grubun ilk maçında Namibya karşısında oynanılacak olan karşılaşma öncesinde yaşadığı sakatlığı sebebiyle forma giyemezken yapılan açıklamada yıldız oyuncunun durumunun ciddi olmadığı ve ayak bileğinin burkulduğu belirtildi. Fas'ın zor da olsa Namibya karşısında tek golle kazandığı karşılaşmada galibiyeti getiren gol 89. dakikada kendi kalesine atan Itamunua Keimuine'den geldi.

Younes Belhanda'nın milli takım kadrosunda bulunduğu Fas, grubunun ikinci maçında Fildişi Sahilleri ile karşılaşacak.

BADOU NDIAYE & MBAYE DIAGNE: BİRİ İLK 11'DE, DİĞERİ YEDEK
Afrika Kupası'nda turnuvanın favori takımları arasında gösterilen Senegal, grup aşamasında Cezayir - Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Badou Ndiaye ve devre arasında transfer olan Mbaye Diagne'nin formasını giydiği Senegal, turnuvanın ilk maçında Tanzanya ile karşılaştı. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan Senegal'de karşılaşmaya ilk 11'de çıkan Badou Ndaiye mücadelenin tamamında sahada kalırken, Mbaye Diagne yedekler arasında yer aldı. Ndiaye ilk 11'de başladığı ve 90 dakika sahada kaldığı mücadeleyi 54 kez topla buluşma - %94 pas isabeti - 1 adam geçme - 1 şut - 1 kilit pas ve 2 top çalma istatistikleriyle tamamlarken; Diagne mücadelede süre almadı. Senegal'e galibiyeti getiren goller Club Brugge'de forma giyen Krépin Diatta ve bu sezon Inter'de kiralık olarak forma giyen Keita Balde'den geldi. 

Badou Ndiaye ve Mbaye Diagne'nin formasını giydiği Senegal, grubunun ikinci maçında Cezayir ile karşılaşacak.

SOFIANE FEGHOULI: 90 DAKİKA SAHADA KALDI, KAZANDI
Afrika Kupası'nda şampiyonluk için sürprizler arasında gösterilen takımlardan birisi olan Cezayir, turnuvada grup aşamasında Senegal, Tanzanya ve Kenya ile birlikte C Grubu'nda yer alıyor. Geçen sezon ligde elde edilen şampiyonlukta başrol oynayan Sofiane Feghouli'nin formasını giydiği Cezayir, grubunun ilk maçında Kenya ile karşılaştı ve baştan sona rahat bir oyunla sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Sofiane Feghouli mücadelede ilk 11'de görev alırken, 90 dakika sahada kaldı ve takımının galibiyetinde başrol oynadı. Merkez orta saha oyuncusu rolünde görev yapan Feghouli mücadeleyi 64 topla buluşma - 2 kilit pas - %84 pas isabeti - 1 top çalma - 1 başarılı orta istatistikleriyle tamamladı. Cezayir'e galibiyeti getiren goller 34. dakikada penaltıdan Baghdad Bounedjah ve 43. dakikada takım kaptanı Riyad Mahrez'den geldi.

Sofiane Feghouli'nin formasını giydiği Cezayir, grubunun ikinci maçında Senegal ile karşılaşacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.