Afrika Kupası Notları | Bizim çocuklar ne yaptı? #2

Mısır'ın ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Kupası 2019'da geride bıraktığımız sezon Galatasaray forması giyen 6 isim mücadele ederken, 21 Haziran'da başlayan turnuvada grup maçları tamamlandı.  Son 16 turuna kalan takımların belli olduğu turnuvayı FCN Blog ekibi olarak yakından takip ederek oyuncularımızın neler yaptığını sizler için derledik.

CHRISTIAN LUYINDAMA: 3 MAÇ, 270 DAKİKA
Ev sahibi Mısır'ın yanı sıra Uganda ve Zimbabve ile birlikte A Grubu'nda yer alan Demokratik Kongo Cumhuriyeti grupta oynadığı 3 maçta 1 galibiyet - 2 mağlubiyet elde ederek 3 puan topladı ve grubunu 3.sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti. Galatasaraylı savunma oyuncusu Christian Luyindama milli takımı Demokratik Kongo Cumhuriyeti forması altında grupta oynadığı 3 maçta 2 kez ilk 11'de 90 dakika olmak üzere ve bir kez de 83. dakikada kenardan dahil olarak toplamda 187 dakika sahada kaldı.

Uganda ve Mısır karşısında 2-0'lık skorlarla kaybeden Demokratik Kongo Cumhuriyeti, grubun son maçında Zimbabve karşısında 4-0'lık skorla galip geldi ve bu sonuç 3. olarak gruptan çıkmak için yeterli oldu. Luyindama turnuvada görev yaptığı 3 karşılaşmada %72 pas isabetiyle oynamasının yanı sıra 1.3 top çalma - 0.7 pas arası - 1.7 uzaklaştırma - 2.7 hava topu kazanma - 3.3 başarılı uzun pas ve maç başına 31 isabetli pas ortalaması ile tamamladı.

HENRY ONYEKURU: HİÇ OYNAMADI
Burundi, Gine ve Madagaskar ile birlikte B Grubu'nda yer alan Nijerya grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyetle toplamda 6 puan topladı ve lider Madagaskar'ın arkasından grubunu ikinci sırada tamamlayarak adını bir üst tura yazdırdı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru milli takımı Nijerya forması altında grupta 3 maçta da yedek kulübesinde bekledi ancak hiç süre alamadı. 

Uganda ve Gine karşısında tek golle kazanan Nijerya, grubun son maçında Madagaskar karşısında sahadan 2-0'lık skorla mağlup ayrıldı. 

SOFIANE FEGHOULI: 2 MAÇ, 180 DAKİKA
Senegal, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Cezayir grupta oynadığı 3 maçta 3 galibiyet alarak toplamda 9 puan topladı ve grubunu ilk lider tamamlayarak adını bir üst tura yazdırdı. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Sofiane Feghouli, formasını giydiği Cezayir milli takımında oynadığı ilk 2 maçta da ilk 11'de görev yaptı ve toplamda 180 dakika sahada kaldı.

Kenya karşısında 2-0 ve Senegal karşısında 1-0 kazanarak ikinci maçlar sonunda gruptan çıkmayı garantileyen Cezayir'de ilk 11 ve 90 dakika forma giyen Sofiane Feghouli, grubun son maçında Tanzanya karşısında yedek soyundu. Yıldız oyuncu turnuvada görev yaptığı 2 karşılaşmada %82 pas isabetiyle oynamasının yanı sıra 1 asist - 0.5 şut - 0.5 hava topu kazanma - 2 kilit pas - 1 başarılı dribling ve maç başına 40 isabetli pas ortalaması ile tamamladı.

BADOU NDIAYE: 3 MAÇ, 270 DAKİKA
Sofiane Feghouli'nin formasını giydiği Cezayir, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Senegal grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyet alarak toplamda 6 puan topladı ve grup etabını ilk 2 içerisinde tamamlayarak adını bir üst tura yazdırdı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Badou Ndiaye milli takımı Senegal forması altında grupta 3 maçta da ilk 11'de görev yaptı ve 270 dakika sahada kaldı.

Tanzanya karşısında 2-0 kazanan ancak Cezayir'e tek golle mağlup olan Senegal, grubun son maçında Kenya karşısında da sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Badou Ndiaye turnuvada görev yaptığı 3 karşılaşmada %95 pas isabetiyle oynamasının yanı sıra 0.7 şut - 2.7 top çalma - 1.3 başarılı adam geçme - 0.5 kilit pas ve maç başına 50 pas ortalaması ile tamamladı.

MBAYE DIAGNE: 3 MAÇ, 17 DAKİKA
Sofiane Feghouli'nin formasını giydiği Cezayir, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Senegal grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyet alarak toplamda 6 puan topladı ve grup etabını ilk 2 içerisinde tamamlayarak adını bir üst tura yazdırdı. Geçtiğimiz sezon devre arasında Galatasaray'a transfer olan Mbaye Diagne milli takımı Senegal forması altında grupta sadece bir maçta sonradan oyuna girdi ve 17 dakika sahada kaldı. 

Tanzanya karşısında ülkesinin 2-0'lık galibiyetinde maç kadrosunda olmasına rağmen forma giymeyen Mbaye Diagne, grubun ikinci maçında Cezayir karşısında 73. dakikada oyuna dahil oldu ancak 1-0'lık mağlubiyete engel olamazken, grubun üçüncü maçında Kenya karşısında da yedek soyundu. Mbaye Diagne turnuvada süre aldığı karşılaşmalarda 2 şut - 1 başarılı dribling denemesi ve 1 pas istatistiklerini yakalarken, gol sevinci yaşayamadı. 

YOUNES BELHANDA: 2 MAÇ, 180 DAKİKA
Fildişi Sahilleri, Güney Afrika ve Namibya ile birlikte D Grubu'nda yer alan Fas, grupta oynadığı 3 maçta 3 galibiyet elde ederek toplamda 9 puan topladı ve lider olarak adını bir üst tura yazdırdı. Galatasarayın yıldız oyuncusu Younes Belhanda, milli takım forması altında grupta 2 maçta ilk 11'de görev yaparken, turnuvanın ilk maçında Namibya karşısında sakatlığı sebebiyle forma giyemedi. 

Namibya ve Fildişi Sahilleri karşısında tek golle kazanan Fas, grubun üçüncü maçında Güney Afrika karşısında da sahadan 1-0'lık skorla sahadan galip ayrılarak üçte üç yaptı. Younes Belhanda turnuvada forma giydiği karşılaşmalarda Fildişi Sahilleri ve Güney Afrika karşılaşmalarında ilk 11'de görev yapıp, 90 dakika sahada kalırken maç başına %81 pas isabetinin yanı sıra 2.5 şut - 1 hava topu kazanma - 2.5 top çalma - 1 pas arası - 1.5 uzaklaştırma - 1 kilit pas - 2 başarılı dribling denemesi ve maç başına 50 isabetli pas ortalamalarını yakaladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.