Bria Hartley resmen Galatasaray'da!

Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmayı hedefleyen ve bu doğrultuda transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray kadın basketbol takımımız, Claudia Pop ve Tilbe Şenyürek ile sözleşme imzalarken, geçtiğimiz sezon iyi bir performans sergileyen ABD'li uzun forvet Victoria Macaulay ile de nikah tazelemişti. Sarayın Sultanları'na katılan yeni isim ise geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe'de geçiren ve Fransa milli takımının formasını giyen skorer Bria Hartley oldu. 

KARİYERİ
30 Eylül 1992'de ABD'nin New York şehrinde dünyaya gelen Bria Hartley, 2014'te WNBA draftında birinci tur 7.sıradan Seattle Storm tarafından draft edildi ve ardından Washington Mystics'e verildi. Böylece Washington formasıyla WNBA sahnesine adım atan skorer oyuncu, buradaki ilk sezonunda 26.5 dakika, 9.3 sayı, 2,2 ribaund ve 3.1 asist ortalamaları ile mücadele ederek 2014'te WNBA All- Rookie takımına seçildi. Ayrıca 2014-2015 sezonunda Macar ekibi Sopron ile Avrupa sahnesine de çıkan oyuncu, 2015-2016 sezonunda Mersin BŞB formasıyla ülkemize adım attı. Akdeniz ekibinde 2 sezon forma giyen Hartley, ligin önemli skorerlerinden biri olmayı başardı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'ye transfer olan skorer, sarı lacivertlilerde 39 maçta forma giydi ve 25.7 dakika sahada kalarak 12.7 sayı, 5 ribaund, 3.6 asist ortalamaları yakaladı. Fransa milli takımı ile Eurobasket'te final oynama başarısı gösteren Hartley, turnuvada oynadığı 5 maçta 10.8 sayı, 3.6 ribaund ve 2.6 asist ile mücadele etti.

SAHA İÇİNE NE KATAR?
İsminden söz ettirmeye başladığı 2014'ten beri skorer kimliğiyle öne çıkan Bria Hartley, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon aradığı 'kendi skorunu yaratan kısa' eksikliğini giderebilecek bir oyuncu. Özellikle set hücumlarında geçtiğimiz sezon Moriah Jefferson'un sakatlığı nedeniyle potaya güçlü bir şekilde gidememesi, sarı kırmızılılar açısından sahaya olumsuz yansımış ve hücum etkinliği ciddi şekilde azalmıştı. Ayrıca takım, bazı maçlarda dış atış isabeti bulacak oyuncuyu saha içinde çıkarma konusunda da hayli zorlanmıştı. Hartley transferiyle birlikte Galatasaray, özellikle yabancı oyuncuların skora önemli katkı verebileceği ve potansiyeli olan bir noktaya geldi. Zira sözleşmesi yenilenen Victoria Macaulay, geçtiğimiz sezon sarı kırmızılıların en önemli hücum gücüydü. Rumen forvet Claudia Pop ve ABD'li skorer Hartley ile de Galatasaray, eksiklerine nokta atışı transferler yaptı diyebiliriz. 

Skorer oyuncu hücumda çok yetenekli bir oyuncu olsa da, saha içinde mental direncini sağlayabilmesi kendi oyununu direkt etkileyen bir unsur. Eğer koç Efe Güven, Bria Hartley'e bu direnci sağlatabilirse hücumda çok çok önemli bir silah kazanmış olacağız. Hartley'i tabii Fenerbahçe'de izleyenler için kafalarda bir soru işareti oluşmuyor değil ancak ben sarı lacivertlilerde Hartley'in ihtiyacı olan özgürlük alanı ve konforu bulabildiğini düşünmüyorum.

Hartley'nin transferinde dikkat çekici bir nokta da var. Yazı içeriğinde de söz edildiği gibi skorer oyuncunun Fransız pasaportunu taşıması, Galatasaray için +1 kıta dışı hakkı da sağlıyor ve bu da sarı kırmızılıların elini rahatlatabilecek bir unsur. Eğer bu kıta dışı hakkını Galatasaray doğru kullanırsa, boy gösterdiği her turnuvada final için önemli adaylardan biri haline gelecek. Kadroda göze çarpan gedik ise, kıta dışı hakkının atlet ve çember savunabilen bir uzunu işaret ediyor. Bu gedik hangi oyuncuyla kapatılacak, göreceğiz...

FCN Blog ailesi olarak, yeni oyuncumuz Bria Hartley'e hoş geldin diyor, sarı kırmızılı forma altında sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.