Dış Köşe | Ekselansları rekoru geliştirdi, favoriler yoluna devam etti..

Wimbledon'da üçüncü tur maçları Cumartesi günü oynanan maçlarla tamamlanırken, Pazar günü oyuncular için bir günlük arayla geçildi. Londra'da gerçekleşen tarihin en prestijli turnuvasında Roger Federer kariyerinin 350. Grand Slam galibiyetini elde ederken, Serena Williams kariyerinde 15. kez Wimbledon'da son 16 isim arasına kalma başarısı gösterdi. Erkekler ve kadınlarda herhangi bir sürprizin yaşanmadığı Cumartesi gününün panoramasını sizler için derledik..

FEDEX ZORLANDI, NADAL ÇOK RAHAT BİTİRDİ
Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da ilk altı gün geride kalırken, dördüncü tur maçları Pazartesi (bugün) itibariyle oynanmaya devam edecek. Cumartesi günü oynanılan üçüncü tur maçlarının ikinci etabında İsviçreli efsane Roger Federer, rakibi Lucas Pouille karşısında zorlanmasına rağmen sahadan 3-0'lık skorla ayrılarak Grand Slam turnuvalarında kariyerinin 350. galibiyetine imza atarak kendisine ait olan rekoru bir tık daha ileriye taşıdı. Wimbledon'da kariyerinin 9. şampiyonluğunu kovalayan Fedex, dördüncü turda 17 numaralı seribaşı Matteo Berrettini ile karşılaşacak. Erkeklerde kağıt üzerinde günün çekişmeli maçlarından birisi olarak beklenti yaratan Nadal - Tsonga karşılaşması ise beklentilerden uzak geçti. İspanyol tenisçi rakibi karşısında 6-2, 6-3 ve 6-2'lik skorlarla rakibini turnuvanın dışına iterken, çeyrek final için kariyerinde ilk kez dördüncü turda mücadele edecek olan Joao Sousa ile karşılaşacak.

SERENA VE BARTY TERLEMEDEN ÜST TURDA
Kariyerinde daha önce 7 kez bu turnuvada şampiyonluk yaşayan tarihin en başarılı isimlerinden Serena Williams üçüncü turda karşılaştığı Julia Goerges karşısında korttan 6-3 ve 6-4'lük skorlarla galip ayrılarak adını dördüncü tura yazdırdı. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Amerikalı efsane kariyerinde 15. kez Wimbledon'da dördüncü tura kalmış oldu. Dünya klasmanında zirvede yer alan Ashleigh Barty ise üçüncü turda karşılaştığı 22 yaşındaki İngiliz raket Harriet Dart karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koydu ve tabir-i caizse terlemeden adını dördüncü tura yazdırdı. 23 yaşındaki Avustralyalı raket, klasmanda 112. sırada yer alan Dart karşısında iki seti de 6-1 kazandı.

Wimbledon 2019'da bugün oynanacak olan dördüncü tur maçları şu şekilde..

ERKEKLER: Nishikori - Kukushkin, Bautista - Paire, Pella - Raonic, Querrey - Sandgren, Goffin - Verdasco, Berrettini - Federer, Joao Sousa - Nadal ve Djokovic - Humbert

KADINLAR: Barty - Riske, Strycova - Mertens, Svitolina - Martic, Zhang - Yastremska, Muchova - Pliskova, Konta - Kvitova, Serena Williams - Suarez, Halep - Gauff

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.