Dış Köşe | Tarihe geçen maçın galibi Novak Djokovic!

Tenisin en prestijli turnuvalarından birisi olan Wimbledon, bugün oynanılan tek erkekler finaliyle beraber tamamlandı. Klasmanın bir numarası olan Novak Djokovic ve turnuvanın 2 numaralı seri başı Roger Federer'in karşı karşıya geldiği karşılaşma turnuva tarihine geçen klasiklerden birisi olurken, 5 saatlik süren dev kapışmanın galibi Novak Djokovic oldu. Wimbledon'da üstüste ikinci kez şampiyon olan Sırp raket, bu turnuvada kariyerinde 5. kez şampiyonluğa ulaştı.

Londra'daki merkez kortta nefis bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Novak Djokovic ilk sette savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyarken, Roger Federer'in yaptığı basit hatalar setin sonucunu belirledi. Kafa kafaya giden ilk sette Federer rakibi karşısında 5-3 üstünlük kurmasına karşın seti kazanacak oyunu bir türlü elde edemedi ve 6-6 sonrasında gidilen tie-breakte basit hatalar sonrasında Novak Djokovic'e ilk seti kaybetti. 

58 dakika süren ilk setin ardından ikinci sete müthiş bir giriş yapan Roger Federer, kendi servis oyunundaki etkili servislerinden bulduğu ace puanların yanı sıra rakibinin servis turunda da nefis bir karşılama oyunu performansına imza atarak rakibi karşısında oyunu domine etmeye başladı. Yaklaşık 1 saat süren ilk setin aksine 25 dakikada ikinci seti 6-1 kazanan Roger Federer maça eşitlik getirmiş oldu.

Üçüncü set tabir-i caizse ilk setin tekrarı oldu ve 52 dakika sürdü. Roger Federer servis oyununda muhteşem performansını sürdürürken, Novak Djokovic'in servislerinde de karşılama oyunlarındaki başarısını tekrarladı. Set skorunda 5-4 geride bulunan Novak Djokovic kendi servisine tutunarak skoru 5-5'e getirirken, tie-break setine giden seti de kazanmasını bildi. 

Dördüncü sette şampiyonluk için servis mücadele eden Djokovic karşısında muhteşem bir hücum performansı sergileyen Roger Federer, rakibinin servisini kırarak önemli bir avantaj elde etti ancak devam eden sekansta Djokovic iki oyun kazanarak skoru 5-4'e taşıdı. Kendi servisine tutunan ve ace atışlarla puan kazanan Ekselansları, dördüncü sette 6-4 kazanarak mücadeleyi beşinci sete taşıdı. 

Karşılaşmanın beşinci seti öncesinde Novak Djokovic karşılaşmanın hakemine gidip "tie-break 12'lik eşitlik halinde mi gidilecek?" şeklindeki sorusu dikkat çekerken, müthiş bir final izledik. Müthiş bir mücadeleye sahne olan 5. sette destansı vuruşlara ve jeneriklik sayılara tanıklık ederken, karşılaşmanın 4. saatine girilirken Roger Federer iki kez şampiyonluk sayısı fırsatı buldu ancak Novak Djokovic'in savunmasını geçemedi. Maçın büyük kısmında çok çok önemli bir savunma performansı sergileyen Sırp raket, rakibi üzerinde baskı kurarak eşitliği sağladı. Merkez korttaki taraftarların büyük alkışlarıyla birlikte 12-12'lik eşitliğin ardından tie-break setinde Roger Federer karşısında 7-3 üstünlük kuran Novak Djokovic şampiyonluğunu ilan etti. 

Final karşılaşmasında müthiş bir oyun ortaya koyan Roger Federer, tarihin en yaşlı Wimbledon kazanan tenisçisi olma ünvanını kaçırırken Londra'da uzun süre ayakta alkışlandı. Novak Djokovic kupa seramonisinin ardından da İsviçreli rakibi için "tarihin en büyük sporcusu" ifadelerini kullanarak iade-i itibar yapmış oldu. Roger Federer karşılaşmayı 25 ace ile tamamlarken, Novak Djokovic mücadeleyi 9 çifte hata ile tamamladı. Ekselansları hemen hemen tüm istatistiklerde rakibine üstünlük kurmayı başarsa da, bu durum kaybetmesine engel olamadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.