Ertuğrul Erdoğan ve ekibi doğru işlere devam ediyor

Geçen sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde yarı final oynayan ve taraftarının taktirini kazanan Galatasaray Doğa Sigorta, önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Ertuğrul Erdoğan yönetimindeki Yenilmez Armada, düşük bütçesine rağmen doğru işler yapmaya devam ediyor. 

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı 2 sezon önce Ergin Ataman ile çalkantılı bir sürecin ardından yollarını ayırmış ve takımı Erman Kunter'e teslim etmişti. Erman Kunter yönetimindeki Yenilmez Armada, sezon öncesinde ve sezon içinde transferde büyük hatalar yaparak kötü bir takım kurmuş, bunun sonucunda da başarısız bir sezonu geride bırakmış, Oktay Mahmuti'nin takımın başına geçmesine rağmen kadro kalitesinin yetersiz olması sebebiyle play-off yapamamıştı. Erman Kunter döneminde yapılan hatalara örnek vermek gerekirse ilk akla gelecek olan pivot bölgesinde ciddi bir ihtiyaç varken forvet pozisyonuna Henry Walker'ın alınması ve bütçenin adeta hiç edilmesiydi. Geçen sezon başında Oktay Mahmuti ile yolları ayıran Cimbom, takımın başına Ertuğrul Erdoğan'ı getirmişti. O dönem birçok kişinin eleştirdiği bu tercih, Galatasaray Basketbolu için son derece yararlı bir hamle oldu diyebiliriz. Ertuğrul Erdoğan takımın başına geçmesiyle düşük bütçeye rağmen son derece potansiyelli bir takım kurdu. Takıma Hayes, Harrison, Webster gibi yetenekli isimleri katan sarı-kırmızılılar EuroCup'ta bekleneni veremese de ligde sezonu 4. sırada bitirdi ve sezonu yarı finalle noktaladı.

DOĞRU HAMLELER DEVAM EDİYOR
Geçen sezon transferde çok doğru hamleler yapan ve kusursuza yakın bir süreç götüren Galatasaray, bu sezon da aynı yolda devam ediyor. Kadrosuna Yiğit Arslan gibi çok önemli bir ismi katan Yenilmez Armada, Marko Arapovic, Can Korkmaz, Caner Erdeniz ve Ayberk Olmaz'ı da takımda tutarak önemli bir adım attı. Tonje Jekiri ve Alex Perez gibi doğru isimlerle de ilgilenen Cimbom, bu isimleri maalesef kadrosuna katamadı. Geçen sezon takımdaki önemli silahlardan biri olan Nigel Hayes, EuroLeague ekibi Zalgiris Kaunas'a transfer olurken Aaron Harrison'ın geleceği ise henüz belli değil. Burada şunu eklemek lazım şahsi görüşüm Harrison, takımda kalmayıp EuroLeague'de kontrat bulursa bunun da Galatasaray için artı olacağı yönünde. Çünkü son yıllarda maaş skandallarından dolayı oldukça kötü bir imaja sahip olan Galatasaray Basketbol'unun 1 yıl da 2 oyuncusunu EuroLeague göndermesi kötü olan imajı düzeltmek için küçük de olsa bir artı sağlayacağını düşünüyorum. Kısacası Galatasaray, Ertuğrul Erdoğan yönetiminde yine düşük bütçeyi olabilecek en iyi şekilde kullanarak doğru işlere imza atıyor ve belli ki yeni sezonda da izlerken keyif alınacak bir takım kurulacak. 


BU EKİP DESTEĞİ HAK EDİYOR
Ülkedeki ekonomik durum ve Galatasaray'ın mali yapısından dolayı basketbola yapılan yatırım son yıllarda düşmüş olsa da Ertuğrul Erdoğan ve ekibi yaptığı hamlelerle çok güzel bir takım oluşturuyor. Geçen sezonki başarının ardından bu sezon da doğru hamlelere devam eden bu ekibin desteği sonuna kadar hak ettiğini söylemek lazım. Geçen sezon maalesef bazı maçlarda takımı yalnız bırakmış olsak da bunun önümüzdeki sezon yaşanmayacağını umuyorum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.