Florya'da yapılacak proje onaylandı..

Bir önceki yönetim tarafından Galatasaray'ın mülk sahibi olduğu Florya ve Riva için paket halinde Emlak Konut ile yapılan anlaşmanın adımları atılmaya devam ediliyor. 2016 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen protokol sonrasında önce Riva arazisi, ardından da Florya arazilerinin ihalesi gerçekleştirilmişti. 2 milyar 250 milyon TL bedelle kazanılan Florya arazisi ihalesinde yapılak proje bakanlık tarafından onaylandı.

Habertürk'te yer alan habere göre; 30 Mayıs 2018 tarihinde Öz Er-Ka İnşaat’ın kazandığı ihalenin ardından Florya arazisinde gerçekleştirilecek olan proje belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan proje kapsamında toplamı 66 bin 123 metrekare olan arazinin 42 bin 383 metrekaresi konut alanı, 14 bin 313 metrekaresi park alanı, 5 bin metrekaresi eğitim alanı, bin 932 metrekaresi özel kültürel tesis alanı, bin 532 metrekaresi cami alanı olarak ayrıldı. Konut alanında emsal 1.30 olarak belirlendi. Yeni planların onaylanması ile ilgili duyuru yapılarak 30 gün içinde askıda olacağı belirtildi.

Florya'da gerçekleştirilen ihale kapsamında Öz Er-Ka İnşaat daha önce 832 milyon 500bin lirayı kar payı olarak taahüt etti ve Galatasaray bu bedel üzerinden kasasına 237.8 milyon TL koyacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.