Şimdi Nerede? | Kolbeinn Sigthorsson...

Galatasaray'ın 2016-2017 sezonunda kadrosuna kattığı ancak sakatlığı nedeniyle sarı-krımızılı formayı hiç giyemeyen Kolbeinn Sigthorsson'un kariyerini "Şimdi Neredeler" köşemizde sizler için derledik. Galatasaray'a büyük umutlarla gelen fakat sakatlığı nedeniyle katkı veremeyen İzlandalı oyuncu şu anda futbol hayatına İsveç'te devam ediyor.

Futbola ülkesi takımlarından Víkingur Reykjavík takımında başlayan Kolbeinn Sigthorsson, HK Kópavogs takımında yıldızını parlattı. Kopavogs'de gösterdiği performansla AZ Alkmaar'a transfer olan İzlandalı forvet, Alkmaar'da 43 karşılaşmada 18 gol atarken 3 de asist üretti ve Ajax'a transfer oldu. Amsterdam ekibinde 4 sezon forma giyen Sigthorsson, 105 maçta forma giyerken 35 gol - 8 asiste imza attı. 2015-2016 sezonunda da Galatasaray'ın transfer listesinde olan İzlandalı oyuncu, tercihini Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nantes'ten yana kullandı. O sezon Nantes formasıyla 29 resmi karşılaşmada forma şansı bulan Sigthorsson, 4 gol kaydetti. Euro 2016'da çeyrek finale kalarak büyük bir başarı elde eden İzlanda Milli Takımı'nda da forma şansı bulan Sigthorsson, turnuvadaki 5 maçta da forma sansı bulurken 2 gol kaydetti ve kazanılan başarıda büyük pay sahiplerinden oldu.


SAKATLIĞI NEDENİYLE NANTES'TE DE OYNAMADI
Euro 2016 sonrasında Galatasaray'ın Nantes'ten 1 sezonluğuna kiraladığı Sigthorsson, yaşadığı sakatlık nedeniyle sarı-kırmızılı formayı hiç giyemedi. Transferi nedeniyle büyük tartışmalara neden olan İzlandalı oyuncu, ara transfer döneminde alacaklarından vazgeçmiş ve sözleşmesi feshedilerek takımdan ayrılmıştı. Sakatlığı nedeniyle Nantes'te de forma şansı bulamayan tecrübeli oyuncu, Fransa'ya geri döndükten sonra sadece 4 karşılaşmada forma şansı buldu. Sigthorsson, geçen sezon Mart ayından İsveç Ligi ekiplerinden AIK ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. 29 yaşındaki forvet İsveç ekibinde çıktığı şu ana kadar 5 karşılaşmada forma giyerken 2 gol, 1 asistlik bir performansa imza attı. 


MİLLİ TAKIMIMIZA KARŞI OYNADI
Sakatlığı ve form düşüklüğü nedeniyle yaklaşık 2.5 yıl milli takım formasından da uzak kalan 29 yaşındaki forvet, bu yıl yeniden milli takıma seçilmeye başladı. Uzun bir aranın ardından yeniden milli takıma seçilmeye başlayan tecrübeli oyuncu yakın dönemde 8 kez İzlanda Milli Takımı forması giyerken 1 kez gol sevinci yaşadı. Sigthorsson, son olarak İzlanda'nın Euro 2020 Elemeleri kapsamında milli takımımız ile karşılaştığı maçta da sonradan oyuna girmiş ve 26 dakika şans bulmuştu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.