Şimdi Nerede? | Lucas Ontivero...

Galatasaray'ın 2013-2014 sezonunun devre arasında büyük umutlarla transfer edilen ancak bekleneni veremeyen Lucas Ontivero'nun kariyerini "Şimdi Neredeler" köşemizde sizler için derledik. Türkiye Kupası'nda Tokatspor maçıyla taraftarları heyecanlandıran ancak sonrasında hayal kırıklığı yaratan Ontivero, şu anda futbol hayatına Malezya'da devam ediyor.

Futbola ülkesi takımlarından San Lorenzo de Alem takımında başlayan Ontivero, 2006 yılında Real Madrid'e gitti. 12 yaşında İspanyol devinde oynayan ve kendi yaş grubunda kaptanlığa yükselen Arjantinli oyuncu, 3 yıl sonra Mesika ekiplerinden Merida'nın yolunu tuttu. Buradan da Tottenham'a giden Ontiveo kısa süren İngiltere deneyiminin ardından İtalya'da Genoa'nın altyapısında forma giydi. 2011 yılında ülkesine geri dönen Arjantinli futbolcu, Independiente'nin altyapısında forma giydikten sonra 2012 yılında ilk kez profesyonel sözleşme imzaladığı Uruguay ekibi Fenix'e transfer oldu. Burada 10 maçta 1 gol, 1 asist yapan Ontivero, 2013-2014 sezonunun devre arasında 2 milyon euro karşılığında Galatasaray'a transfer oldu.


TOKAT'TA HEYECAN YARATTI, DEVAMI GELMEDİ
Galatasaray formasıyla ilk maçına Türkiye Kupası'ndaki Tokatspor deplasmanında çıkan Ontivero, bu karşılaşmada sergilediği performansla heyecan yarattı. Maça ilk 11'de çıkan Arjantinli, 1 asist yaparken 1 şutu da direkten dönmüştü. Sezon sonuna kadar sarı-kırmızılı formayı giyen Arjantinli oyuncu toplam 5 maça çıktı ve akıllarda sadece Tokatspor deplasmanındaki oyunu kaldı. Sezonun bitmesiyle Gaziantepspor'a kiralanan Ontivero, burada sadece 4 maçta forma şansı bulabildi.


KARİYERİNDE GİTMEDİĞİ ÜLKE KALMADI
Transferlerle dolu olan kariyerinde bir sonraki adresi Macaristan'ın Honved takımı olan Ontivero, burada sadece 1 maçta 30 dakika görev aldı. Ertesi sezon İsviçre'nin Will kulübüne kiralanmak istenen Arjantinli oyuncu, Galatasaray'ın İsviçre ekibiyle anlaşamaması üzerine imza atmadan geri döndü. 2015-2016 sezonunu Slovenya'nın Olimpija Ljubljana kulübünde geçiren Arjantinli, burada kariyerini en skorer dönemini yaşadı. 11 maça çıkan Ontivero, 4 gol, 1 asiste imza attı. Galatasaray'da son olarak MLS ekiplerinden Montreal Impact takımına kiralanan Arjantinli futbolcu toplam 23 karşılaşmada forma giyerken 2 gol - 2 asistlik performansa imza attı.

GALATASARAY SONRASI ŞİLİ'YE GİTTİ
2017 yılının Ocak ayından Galatasaray ile olan sözleşmesi feshedilen Ontivero, Şili ekiplerinden Club Universidad de Chile'nin yolunu tuttu. Şili'de sadece 7 maça çıkan hücum oyuncusu, gol veya asist katkısı yapamazken sezonun bitimiyle Meksika 2. Lig ekiplerinden Venados'a transfer oldu. Meksika'da 16 maçta 2 gol kaydeden Ontivero, geçtiğimiz Nisan ayında ülkesi takımlarından Atlético Chacarita Juniors'a gitti. Burada sadece 3 maça çıkan genç futbolcu, sezonun bitimiyle beraber Malezya Ligi ekiplerinden Johor Darul Ta'zim II kulübüyle anlaştı. Henüz 24 yaşında toplam 15. transferine imza atan Ontivero, Malezya'da tutunabilecek mi soru işaretini koruyor...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.