Şener Özbayraklı resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'de üstüste iki sezon şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Gelecek sezon kadro rotasyonunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması giyen ve sözleşmesi sona eren Şener Özbayraklı ile her konuda anlaşma sağladı. 29 yaşındaki savunma oyuncusuyla 2 yıllık sözleşme imzalanırken, Şener'e ilk yılında 6 milyon TL, ikinci yılında da 7 milyon TL ücret ödenecek.

23 Ocak 1990, Borçka - Artvin doğumlu olan Şener, futbol hayatına doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan Borçka Belediyespor'da başladı. 16 yaşında Trabzon bölgesi takımlarından birisi olan Yeni Pelitlispor'a transfer olan Şener, kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini de 18 yaşında Arsinspor'da imzaladı. Altyapıdaki yaş gruplarındaki performansının yanı sıra Bölgesel Lig ve Amatör Lig'de gösterdiği dikkat çeken performansla Karadeniz Bölge Karması'nda boy gösteren Şener, profesyonel sözleşmesine imza attıktan sadece bir kaç ay sonra bedelsiz olarak Osmanlıspor'a transfer oldu. 2008-2010 yılları arasında Osmanlıspor altyapısı ve Keçiörengücü'nde forma giyen Şener, gösterdiği dikkat çekici performanslarla da U18 Milli Takıma davet edildi. 

2010 yılında eski adıyla Buğsaşspor (yeni adıyla Başkent Akademi Spor Kulübü) 'a transfer olan Şener Özbayraklı profesyonel kariyerinin ilk meydan okumasına da burada imza attı. TFF 2.Lig takımlarından Buğsaşspor'da düzenli olarak ilk 11'de ve 90 dakika görev yapmaya başlayan Şener, kariyerinin ilk profesyonel transferini de 2013 yılının Ocak ayında Bursaspor'da yaptı. Ankara ekibinde geçirdiği 2.5 sezonluk bölümde 71 maçta görev yapan Şener, bu karşılaşmalarda 3 gol - 1 asistlik performans sergiledi. 23 yaşında Bursaspor'a transfer olduğunda "alt liglerden gelen bir çocuk var." şeklinde yorumların yapıldığı Şener, ilk sezonunda da Süper Lig'de sanki yıllardır oynuyormuşcasına bir performans sergiledi. Ara transfer döneminde teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından kadroya katılan Şener, ilk yarım sezonluk performansında ilk 11'in değişmez isimlerinden oldu. Süper Lig'deki ilk sezonunda 16 maçta 1 gol - 4 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Şener Özbayraklı, sezon sonunda Levent Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı A2 Milli Takım'a da davet edildi. 2013 Ocak - 2015 Temmuz arasında yeşil-beyazlı forma altında istikrarlı bir görüntü çizen Şener Özbayraklı, büyük çoğunluğu ilk 11'de olmak üzere 103 maçta 1 gol - 17 asistlik performansa imza attı ve 2015 yılının yaz döneminde sözleşmesindeki 5 milyon TL'lik serbest kalma maddesinin ödenmesi sonrası Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. 2015 yılında teknik direktör Fatih Terim tarafından ilk kez A Milli Takım'a davet edilen Şener böylelikle milli formayla da tanışmış oldu. 

2015 yılında Fenerbahçe'ye imza atan Şener Özbayraklı, ilk sezonunda gelir gelmez formayı düzenli olarak giymeye başlarken sezon içerisinde zaman zaman rotasyonun bir parçası oldu. Fenerbahçe formasıyla 2015-2019 yılları arasında Şampiyonlar Ligi elemeleri ve Avrupa Ligi maçları dahil olmak üzere toplamda 110 maça çıkan tecrübeli oyuncu bu karşılaşmalarda 5 gol - 14 asistlik performans sergiledi. İlk 3 sezonunda düzenli olarak forma giyen Şener Özbayraklı, geride bıraktığımız 2018-19 sezonunda ligin ilk yarısında tüm kulvarlarda 17 maçta görev yaparken ligin ikinci yarısında hiç forma giymedi. 2019 yılında son olarak 24 Ocak'ta oynanılan Türkiye Kupası maçında görev yapan Şener, ligin son 3 haftasında maç kadrosunda da yer almadı. 

Kariyerinde bugüne kadar 19 kez A Milli Takım'da forma giyen Şener, kulüp kariyerinde toplamda 284 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 44 sarı kart - 5 kırmızı kart gören tecrübeli savunma oyuncusu, bu maçlarda forma giydiği takımlar adına toplamda 9 gol - 32 asistlik katkı sağladı. 

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Şener Özbayraklı'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray formasıyla üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.