Premier Lig | Çağlar Söyüncü'nün haftası!

Avrupa'nın en büyük ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Lig'de 2. hafta maçları oynandı. Son şampiyon Manchester City'nin puan kaybettiği haftada Çağlar Söyüncü, Chelsea karşısında oynadığı futbolla beğeni topladı. Premier Lig'de haftanın sonuçları şu şekilde..

CHELSEA 1-1 LEICESTER CITY
Hafta içinde İstanbul'da UEFA Süper Kupa finalinde Liverpool'a penaltılarla mağlup olan Chelsea, Premier Lig'in 2. haftasında Leicester City'i ağırladı. Maça tempolu ve baskılı başlayan Londra ekibi, 7. dakikada genç oyuncusu Mason Mount'un attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Maviler, soyunma odasına üstün girdi. İkinci yarıda Chelsea'nin oyundan düşmesini iyi değerlendiren Leicester City, 67'de Wilfred Ndidi ile skoru eşitledi ve Stamford Bridge karşılaşma 1-1 sona erdi. Müsabakaya ilk 11'de çıkan milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü, Chelsea karşısında gösterdiği oyunla maçın adamı seçildi. Lampard yönetimindeki Chelsea, ligdeki ilk puanını kazanırken, Leicester City ise puanını 2'ye yükselti. 
Çağlar Söyüncü'nün performansı şu şekilde:
Topla buluşma: 83
Pas: 57/65
Pas isabet oranı: %87.7
Kazandığı ikili mücadele: 6/9
Hava topu kazanma: 3/5
Top kapma: 1
Pas arası: 2
Uzaklaştırma: 6
(İstatistik = Opta) 


ARSENAL 2-1 BURNLEY
Premier Lig'de 2. haftanın açılış maçında Arsenal sahasında Burnley'i konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Topçular, 13. dakikada Lacazette'in attığı golle 1-0 öne geçti. Sean Dyche yönetmindeki Burnley devrenin sonunda Ashley Barnes ile skoru eşitledi. Kıran kırana geçen karşılaşmanın ikinci yarısında Aubameyang sahneye çıktı ve 64. dakikada attığı golle Arsenal'e galibiyeti getirdi. Bu galibiyetle Arsenal, Premier Lig'e 2'de 2 yaparak başladı.

SOUTHAMPTON 1-2 LIVERPOOL
Hafta içinde İstanbul'da UEFA Süper Kupa şampiyonluğuna ulaşan Liverpool, ligin 2. haftasında Southampton deplasmanına çıktı. Merseyside ekibinde Sadio Mane kaldığı yerden devam etti ve 45. dakikada takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı. Liverpool müsabakanın 71. dakikasında Firmino ile farkı 2'ye çıkartırken karşılaşmanın 83. dakikasında o ana kadar hatasız bir maç götüren Adrian büyük bir hata yaptı ve Danny Ings farkı 1'e indiren gole imza attı. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Liverpool, Premier Lig'e 2'de 2 yaparak başladı. 


MANCHESTER CITY 2-2 TOTTENHAM
Premier Lig'de haftanın maçı olarak gösterilen dev karşılaşmaya VAR damgasını vurdu. Manchester City, 20. dakikada Raheem Sterling ile öne geçerken gole cevap gecikmedi ve 23'de Erik Lamela skora dengeyi getirdi. 35. dakikada Agüero, Manchester'ın mavilerini bir kez daha öne geçilirken 56'da oyuna giren Lucas Moura saniyeler sonra topla ilk buluşmasında skoru eşitledi. Müsabaka'nın 66. dakikasında oyundan çıkan Agüero, Pep Guardiola ile tartışırken maçtaki asıl olay ise 90+2. dakikada yaşandı. Maçın son saniyesinde Gabriel Jesus ile golü bulan Manchester City, VAR incelemesinin ardından golün iptal edilmesiyle yıkıldı. Müsabaka 2-2 sonuçlandı ve Tottenham, City'nin Premier Lig'deki 15 maçlık galibiyet serisine son verdi. İki takımda puanını 4'e yükseltti.

WOLVERHAMPTON 1-1 MANCHESTER UNITED
Premier Lig'de haftanın kapanış maçına Kırmızı Şeytanlar iyi başladı ve 27'de Anthony Martial ile 1-0 öne geçti. Dişe diş mücadeleye sahne olan maçta Ruben Neves 55'de skora denge getirirken 68'de Paul Pogba penaltı kaçırdı ve müsabaka 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Manchester United puanını 4'e, Wolves ise puanını 2'ye çıkardı. 


EVERTON 1-0 WATFORD
Milli futbolcumuz Cenk Tosun'un forma şansı bulamadığı karşılaşmada Bernard'ın attığı gol 3 puan için yetti. Bu galibiyetle Everton puanını 4'e yükseltirken Watford, Premier Lig'e 2'de 0 ile başladı.

Premier Lig'de haftanın diğer sonuçları şu şekilde:
Brighton & Hove Albion 1 - 1 West Ham United
Norwich City 3 - 1 Newcastle United
Aston Villa 1 - 2 Bournemouth
Sheffield United 1 - 0 Crystal Palace

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.