STSL | Galatasaray taraftarıyla buluşuyor!

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Yukatel Denizlispor'a deplasmanda 2-0 yenilen Galatasaray, ligin ikinci haftasında Ali Sami Yen'de Konyaspor'u konuk edecek. Denizli deplasmanında kırmızı kart gören Marcao'nun oynayamayacağı karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. 25 Ağustos Pazar günü 21.45'de oynanacak mücadele öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

HASRET SONA ERİYOR
Galatasaray, 97 günlük aranın ardından taraftarının önünde resmi maça çıkacak. Cimbom, Ali Sami Yen'deki son resmi maçına geçtiğimiz yıl Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir karşısında çıkmıştı. Galatasaray müsabakayı Feghouli ve Onyekuru'nun golleriyle 2-1 kazanarak 22. şampiyonluğunu ilan etmişti. 

İSTANBUL'DA YENİLMİYORUZ
Galatasaray, Konyaspor ile Süper Lig'de toplam 36 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 27'sini kazanan takımımız, rakibine sadece 2 kez mağlup oldu. Öte yandan, takımımız Konyaspor'a Süper Lig'de 24 maçtır yenilmiyor (18G 6B). Galatasaray, Konyaspor karşısında en son 15 sene önce yenilmişti. (13 Eylül 2003, 1-0). Bunun yanı sıra Cimbom ile Konyaspor İstanbul’da geride kalan sezonlarda 18 lig maçı oynadı. Takımımız bu maçların 15’ini kazanırken 3 maç ise berabere sonuçlandı. İstanbul'da oynanan maçlarda Cimbom 46, Konyaspor ise 14 gol attı.Yeşil-beyazlılar, Galatasaray deplasmanında maç kazanamadan en fazla maça çıkan takım. 


SAMİ YEN'DEN ÇIKIŞ YOK
Galatasaray, son iki sezonda evinde oynadığı 34 maçta yenilmedi. Sarı-kırmızılılar Ali Sami Yen'de oynadığı bu maçlarda 29 galibiyet, 5 beraberlik alırken Avrupa'da Liverpool ile birlikte son 2 sezonda sahasında yenilmeyen tek takım konumunda bulunuyor. Ali Sami Yen Arena'da oynadığı son 34 lig maçında rakip filelere 97 gol bırakan Fatih Terim'in öğrencileri, kalesinde sadece 22 gol gördü. Galatasaray, bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini, hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini yaşıyor.

FATİH TERİM GERİ DÖNÜYOR
Geçen sezon şampiyonluk maçı olan Medipol Başakşehir karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle ceza alan ve geçen yılın son haftasında oynanan Sivasspor, Süper Kupa finali ve geçen hafta oynanan Denizlispor maçlarında yedek kulübesinde olmayan İmparator Fatih Terim, Konyaspor maçında takımın başında olacak. Deneyimli çalıştırıcı, Süper Lig'de teknik direktör olarak Konyaspor'a karşı çıktığı yedi maçın sadece birinde yenildi (Eylül 2003, 0-1).

NZONZI SAHNE ALACAK
Galatasaray'ın İtalya Serie A ekibi Roma'dan 1+1 yıllığına kiraladığı Steven Nzonzi, Konyaspor maçıyla sahne alacak. Hafta boyunca takımla idmanlara çıkan Fransız yıldız Fatih Terim'in şans vermesi durumunda Konyaspor karşılaşmasında parçalı formayla ilk maçına çıkacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.