Süper Lig'in en başarılısı Fatih Terim!

Süper Lig'de yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala takımlar transfer çalışmalarını sürdürürken, yeni sezon öncesinde ciddi sayıda teknik direktör değişikliği yaşandı. Geçen sezondan itibaren sadece 8 teknik adam yoluna devam ederken, Süper Lig'de mücadele edecek olan 18 takımda sadece 1 tane yabancı teknik adam çalışacak olması da dikkat çekti. Görev alacak teknik direktörler arasındaki en başarılı isim ise kuşkusuz Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim olurken, başarılı teknik adam tüm rakiplerinin toplam şampiyonluk sayısından daha fazla lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. 

10 TAKIM DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ
Süper Lig'de 2019-2020 sezonu için geri sayım başlarken, 18 kulübün 8'i geçen sezon çalıştığı teknik adamla yola devam ediyor. Trabzonspor'un "Dozer" lakaplı efsane futbolcusu Cemil Usta'nın adının verildiği sezonda mücadele edecek 18 takımdan 10'u ise yeni teknik direktörlerle başarı kovalayacak. Son şampiyon Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe, Trabzonspor, Antalyaspor, Konyaspor, Göztepe, Kayserispor'un yanı sıra ligin yeni ekibi Denizlispor, geçen sezonu tamamlayan teknik direktörler yönetiminde sezonu açacak. Beşiktaş, Başakşehir, Alanyaspor, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, MKE Ankaragücü, Sivasspor, Yeni Malatyaspor ve ligin yeni ekipleri Gençlerbirliği ve Gazişehir Gaziantep sezon öncesinde teknik direktör değişikliğine giden ekipler oldu. 2018-2019 sezonuna başlarken 9 kulüp, eski teknik direktörleriyle "devam" kararı almıştı. Süper Lig'de geride kalan 2018-2019 sezonunda 13 kulüp teknik adamını değiştirdi. Beş kulübün teknik adam değişikliğine gitmediği sezonda toplam 37 teknik direktör görev yaptı. Galatasaray'da Fatih Terim, Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Trabzonspor'da Hikmet Karaman, Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı ve Antalyaspor'da Bülent Korkmaz, başladıkları sezonu tamamlayan teknik adamlar oldu. 

TEK YABANCI SUMUDICA OLDU
Süper Lig'de yeni sezon öncesinde kulüplerin tercihi Türk teknik adamlardan yana oldu. Ligde mücadele edecek 18 takımın 17'sinde teknik direktörlük koltuğuna Türkler otururken, sadece bir ekip tercihini yabancı çalıştırıcılardan yana kullandı. Süper Lig'e yeni yükselen Gazişehir Gaziantep, sezona Rumen teknik adam Marius Sumudica yönetiminde başlayacak. Ligde geçen sezon başında ise 16 Türk, 2 yabancı teknik adam yer alıyordu.

EN GENCİ TUNA, EN YAŞLISI İLDİZ
Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar içinde en genci 43 yaşındaki Tamer Tuna, en yaşlısı ise 66 yaşındaki Yücel İldiz oldu. Göztepe'nin teknik direktörlüğünü yapan Tamer Tuna, 1 Temmuz 1976 doğumlu. Süper Lig'in yeni ekiplerinden Yukatel Denizlispor'un çalıştırıcısı Yücel İldiz de 4 Haziran 1953 doğum tarihiyle, "ligin en yaşlı teknik direktörü" unvanına sahip.

Süper Lig'de en deneyimli teknik direktörlerinden olan Samet Aybaba, en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip bulunuyor. Samet Aybaba, Türkiye'nin en üst kademe liginde 15 takımın başında 608 kez sahaya çıkarak rekoru elinde bulunduruyor. Aybaba'yı, geride kalan sezonun ardından Beşiktaş'tan ayrılarak A Milli Takım'ın başına geçen Şenol Güneş 576 maçla izlerken, Yılmaz Vural ise 529 karşılaşmayla üçüncü sırada yer alıyor.

EN BAŞARILISI FATİH TERİM
Süper Lig'de bu sezon görev alacak teknik direktörlerden Galatasaray'ın çalıştırıcısı Fatih Terim, lig tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adam konumunda bulunuyor. Tecrübeli teknik adam, dördüncü kez görev aldığı sarı-kırmızılı takımda toplamda 8 kez şampiyonluk kupasını kaldırma mutluluğu yaşadı. İmparator'un kariyerinde bulunan 8 lig şampiyonluğuna karşın, Süper Lig'de yer alan diğer 17 teknik adamın sadece 3 lig şampiyonluğu bulunuyor. 

Fatih Terim dışında ligde bu sezon takım çalıştıracak teknik direktörler arasında iki isim daha şampiyonluk gördü. Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımla 2013-2014 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Sezona Konyaspor'un başında başlayacak Aykut Kocaman ise 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.