TFF Süper Kupa'da şampiyon Galatasaray!

TFF Süper Kupa finalinde geçtiğimiz sezon hem ligi hem de Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayan Akhisarspor karşı karşıya geldi. Ankara'da Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Cimbom, Younes Belhanda'nın tek golüyle 1-0 kazandı ve kupayı müzesine götürdü. 

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Selçuk, Seri, Belhanda, Jimmy Durmaz, Babel, Adem Büyük ilk onbiriyle başladı. Müsabakanın ilk tehlikesi Akhisarspor'dan geldi. 12. dakikada Kullanılan kornerde Burhan Eşer ön direkte kafayı vurdu, üst direğe çarpan top dışarıya gitti. Kontrollü geçen mücadelenin 38. dakikasında Galatasaray golü buldu. Younes Belhanda ceza sahası dışından sağ ayağıyla nefis vurdu ve topu ağlara göndererek skoru 1-0'a getirdi. Golün hemen ardından Cimbom, Adem Büyük ile 2. gole de çok yaklaştı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarının ilk tehlikesi Akhisarspor'dan geldi. 47. dakikada açılan ortaya Burhan Eşer kafayı vurdu, Fernando Muslera kale önünde seken topu müthiş çıkarttı.53. dakikada Galatasaray'da Mariano sağ taraftan içeriye ortaladı, Ryan Babel kafayı vurdu fakat top az farkla dışarı çıktı. Müsabakanın 65. dakikasında önce Belhanda sonra da Mariano sarı kart gördü. Karşılaşmanın 71. dakikasında Adem Büyük yerine Emre Mor oyuna girdi. Müsabakada kontrollü geçerken 81. dakikada Ryan Babel'in pasında Younes Belhanda ceza sahasına girdi, çaprazdan kaleye vurdu ancak kaleci Gökhan gole izin vermedi. 89. dakikada Akhisarspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Marcao'nun büyük hatasında Bertuğ penaltı noktası üzerinden topa vurdu, Nagatomo son anda kademeye girdi ve top kornere gitti. Mücadelenin kalan kısmında başka gol olmadı ve Galatasaray, Akhisarspor'u 1-0 mağlup ederek Süper Kupa'yı müzesine götürdü. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.