Galatasaray'a yeni Elmander: Florin Andone!

Yaz transfer döneminde Kostas Mitroglou ve Mbaye Diagne ile yolları ayıran Galatasaray, Radamel Falcao'yu kadrosuna katarken Kolombiyalı golcüye alternatif olması için de Brighton Hove Albion'dan Florin Andone'yi kiralık olarak kadrosuna kattı.

Galatasaray forvet rotasyonu geçen yıl tam bugünlerde sadece Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş'ten oluşurken bugün Radamel Falcao-Florin Andone ikilisinin olması gerçekten çok sevindirici bir durum ve bu Galatasaray da yakışan bir ikili. Zira uzun yıllardır iyi forvetlere sahip olan Cimbom, 1 yıl aranın ardından yeniden kendisine yakışan bir ikiliye kavuştu. Bu ikilinin yanında Ryan Babel'in de forvet oynayabildiğini düşündüğümüzde Süper Lig-Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda mücadele edecek bir takımın çok iyi bir rotasyon kurduğunu söylemek mümkün. Bunların yanında Erencan Yardımcı gibi genç bir oyuncunun olması da ilerisi için umut verici zira Eren, çok çalışarak bu isimlerden öğrendikleriyle ileride Galatasaray'a fayda sağlayabilir. Transfer dönemi boyunca geçen seneki hatalarından ders almadıklarını düşündüğüm Mustafa Cengiz yönetiminin bu ikiliyi kurarak geçen sezonki hataya düşmemesi de önemliydi. 

Fasulyenin faydalarına gelecek olursak Florin Andone mevcut Galatasaray kadrosunun ihtiyaçlarına uyan ve ayrıca tam bir Fatih Terim forveti. Galatasaray'da çalıştığı ilk iki döneminde Hakan Şükür gibi pres yapan, mücadeleci bir isme sahipken üçüncü döneminde de Johan Elmander ve Umut Bulut'a sahipti. Andone'nin de bu tarz bir isim olduğunu söylemek mümkün.  Yani tabiri caizse leblebi gibi gol atan bir futbolcu olmasa da Galatasaray'ın ihtiyaçlarını çözecek iyi bir profil. Hali hazırda Radamel Falcao'yu alarak leblebi gol atacak oyuncu ihtiyacını bunu dünyada yapabilecek en iyi 5-10 isimden biriyle gideren Cimbom, ön alandaki mücadeleyi, atletizmi de Andone ile kapatacak. Bu bağlamda da çalışkanlığı, ön alan baskısıyla yeni bir Elmander'in geldiğini de söylemek mümkün. Sezon başı kampında yedek forvet olarak Kostas Mitroglou düşünülürken Andone'ye geçiş yapmak büyük fark yaratacak bir durum oldu zira Mitroglou kaliteli bir oyuncu olsa da hareketsizliği sebebiyle ciddi sorun oluyordu. Andone ise belirttiğim gibi çalışkan, mücadeleci, hareketli bir oyuncu ve bu sayede de Galatasaray'a çok fayda sağlayacak bir isim. Hem günümüz futbolunun geldiği noktada hareketsiz oyuncuların savunmaları açmakta ciddi sorun olduğunu düşündüğümüzde hem de Fatih Terim'in hareketli, koşan, basan futbolcuları sevdiğini düşündüğümüzde Andone'nin nokta atışı bir transfer olduğunu söylemek mümkün. 

BU KEZ 4-4-2'YE DÖNÜLEBİLİR
Florin Andone transferinin Galatasaray'a getireceği en büyük artılardan biri de şüphesiz 4-4-2'ye dönüşün yapılabilmesi olacak. 4. Fatih Terim döneminde hocanın aldığı en büyük eleştiri özellikle deplasmandaki maçlarda sık sık orta alandan bir ismi çıkarıp hücuma bir oyuncu sokarak forveti çiftleme hamlesiydi. Bu konuda hoca çok eleştirildi zira Galatasaray o hamlelerin faydasını neredeyse hiç görmedi. 2017-2018 sezonunda Kasımpaşa maçında skor 1-1'ken Belhanda-Eren Derdiyok değişikliği gelmiş ve Galatasaray maçı 3-1 kaybetmişti. Yine o sezon Gençlerbirliği deplasmanında aynı hamle yapılmış ve sonuç 1-0 mağlubiyetle yine hüsran olmuştu. Geçen sezon da benzer hamleleri çok görmüştük ve benim hatırladığım sadece 1 maçta bu sonuç getirmişti ki o da Antalya deplasmanıydı. Forvet olmadığı için Fatih hoca Donk'u oyuna sokarak forvete atmıştı ve Hollandalı oyuncu 90. dakikada attığı golle galibiyeti getirmişti.  Bugün ise Andone transferiyle Fatih Terim maç içinde rahatlıkla 4-4-2'ye dönebilecek ve bu sonuç da getirecek. Zira ilk senesinde Gomis-Eren Derdiyok yaparken 2 tane çok hareketsiz ismi atıyordu oyuna ve bu da rakip stoperler için çok da zorlayıcı hamle olmuyordu. Geçen sezon zaten elinde forveti yoktu. Ocak ayında Mitroglou gelmesine rağmen sezonun belli bölümünü sakat geçirmişti. Bugün ise Falcao ve Andone ile mücadeleci ve hareketli bir hat olacak. Bu da Galatasaray'ın rakip defansı açmasını kolaylaştıracak. 


HAZIR GELİYOR
Transferin son günü aldığınız adamlardaki en büyük risklerden biri oyuncunun hazır olmama ihtimalidir. Fakat Galatasaray böyle bir ismi kiralamadı. Florin Andone, Premier Lig'in ilk 3 haftasında forma şansı bulmuş ve Brighton'ın Watford'u 3-0'la geçtiği ilk hafta maçında da takımının 2. golüne imza atmıştı. Devre arasında Mitroglou'nu kiralayan Cimbom, Yunan golcünün fizik olarak hazır olması için sezon sonunu beklemek durumunda kalmıştı fakat Andone'de böyle bir durum yok. Rumen forvet hazır geldi bu da önemli bir avantaj olacaktır. 

YILLIK ÜCRETİ FAZLA
Florin Andone'nin golcü futbolcu olmaması, teknik olarak üst düzey olmaması da eksi özellikleri olsa da barındırdığı artılar bunları görmezden gelmenizi sağlayacak şeyler. Rumen forvetin transferinden bence tek eksi yıllık 2.5 milyon euroluk garanti ücreti olacak. Buraya kadar sabrederek okuyanlara teşekkürler. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.