Jenerasyonlar boyu Ryan Babel..

Galatasaray'ın transfer döneminin başında kadrosuna bedelsiz olarak kattığı ve gösterdiği performansla alkış toplayan Ryan Babel, son olarak milli takımıyla da başarılı bir grafik çiziyor. 32 yaşındaki Hollandalı oyuncu tabir-i caizse küllerinden yeniden doğarken, hem ülkesinde hem de Galatasaray taraftarlarından alkış alıyor. 

2005'TEN BERİ MİLLİ TAKIMDA
26 Mart 2005'te dönemin teknik adamı Marco van Basten tarafından ilk defa Hollanda milli takımına seçilen ve o dönemin kadrosunda görev yapan 1970 doğumlu Edwin van der Sar, Phillip Cocu, Mark van Bommel ve Dirk Kuyt ile birlikte forma giyen Ryan Babel, geçtiğimiz hafta içerisinde 1999 doğumlu Donyell Malen ile birlikte sahaya çıktı. Ryan Babel'in ilk milli takım formasını giydiği tarihte futbola başlayan Donyell Malen, aynı zamanda Galatasaraylı yıldızdan sonra 'Turuncu' formayı giyen en genç futbolcu oldu. Ryan Babel, Hollanda formasını ilk kez giydiğinde sadece 18 yaş ve 97 günlüktü. Donyell Malen ise 20 yaş ve 230 günlük...

ÜLKESİNDE DE ALKIŞ TOPLUYOR
Ryan Babel'in çok değerli bir futbolcu olduğunu söyleyen Hollanda milli takım teknik direktörü Ronald Koeman, "Kadromuzun en tecrübeli oyuncusu Babel. Her zaman hesaplarımızda, planlarımızda olan bir oyuncu. Sürekli çalışıyor ve değerini ispatlıyor. Böyle bir oyuncuyu kadromuza almak, gayet mantıklı ve akılcı bir karar." ifadelerini kullandı. 

Hollanda'da yayınlanan Studio Voetbal'da konuşan Hollandalı efsane futbolculardan birisi olan Pierre van Hooijdonk, "Çok güçlü bir oyuncu ve sahadaki her hareketi akıllıca. Aptalca kararlar veren oyunculardan biri değil." yorumunu yaptı.

BABEL'İN BEKLENTİSİ: HARİKA GEÇECEK
Ryan Babel ise milli takımıyla oynadığı Estonya maçının ardından ülke basınında NOS'a yaptığı açıklamada, "Galatasaray gibi büyük bir kulübe transfer oldum. Halihazırda son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray. Şu ana kadar 3 maç oynadık ve çok zorlandık. Ancak, sezonun kalanı harika geçereceğimizi düşünüyorum. Ne yazık ki eski kulübümün taraftarlarının hoşuna gitmedi Galatasaray tercihim. Beni sevdiklerini biliyordum. Ancak, beni bir futbolcu olarak destekleyen de bir grup olduğunun farkındayım. Bana sosyal medyadan verdikleri destekle gösteriyorlar. Sokakta konuştuğum Beşiktaşlı taraftarlar, bu tercihimden ötürü üzülmüşler ama bu tercihime de saygı gösteriyorlar." sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Pembe saç tercihi ile ilgili de konuşan Babel, "Sadece pembe yapmaya karar verdim. Geçen sezon kırmızıydı ve bu renkten hoşlanıyordum. Aslında, yeni kulübüm ile kırmızı saçım daha uyumlu olurdu. Fakat, çok fazla kırmızı olmasından da çekindim." ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.