Analiz | Şimdilik göze batmıyor ancak önlem alınması gerekiyor..

Galatasaray Doğa Sigorta’nın çok tartışılan Amerikalı guardı Lazeric Jones’u gelin hem saha içi hem de özgeçmişi olarak daha yakından inceleyelim.

NCAA’deki başarılı performansı ve potansiyel yeteneğiyle kariyeri boyunca Lazeric Jones’dan beklentiler hep yüksekti. Ancak gittiği takımlarda beklentileri bir türlü karşılayamadı. Bunda geçirdiği ağır sakatlıklarında kuşkusuz büyük payı var. UCLA forması giyerken 2011-12 sezonunda takım kaptanı olan Jones sezonu 13.5 sayı, 4.1 asist ve 3.5 ribaund ortalamalarıyla tamamlayarak en iyi konferans karmasına seçilme başarısı gösterdi. NBA-G League’de Iowa State forması giydikten sonra ise rotasını Avrupa’ya yöneltti.

Avrupa kariyerine 2012 yazında Maccabi Rishon ile sözleşme imzalayarak başladı. 2014-15 sezonunda Szolnoki Olaj ile Adriyatik Ligi ve EuroCup’ta 31 maça çıkan 29 yaşındaki guard 13.3 sayı, 2.6 ribaund ve 3.9 asist ortalamaları tutturdu. 2016 yılının Ocak ayında ise Pınar Karşıyaka ile basketbol ligimize giriş yaptı. Beklentiler yine çok büyüktü.

Ufuk Sarıca’nın ısrarla istediği Jones, şampiyonluk sonrası takımdan ayrılan Bobby Dixon’ın yerini dolduracak isim olarak lanse edildi. Hatta İsmail Şenol Jones’un NBA’den kontrat beklediği için Pınar Karşıyaka’yı ilk başta reddettiğini yazdı. Jones, oyun kurucu pozisyonunda Bobby Dixon’dan boşalan koltuğu dolduramadı. Gaziantep maçının son çeyreğinde sol diz çapraz bağlarından sakatlanarak sezonu kapattı ve Ocak’ta başlayan Pınar Karşıyaka kariyeri Mart’ın başında son buldu. Pınar Karşıyaka'da 5 lig, 5 EuroCup maçında sahaya çıkan Jones, 11 sayı,  2.2 ribaund,  2.6 asist ve 1,3 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti.

Geçirdiği ağır sakatlığın ardından Jones 2017-18 sezonunda Sakarya BB Basketbol ile imzaladı ve çıktığı 29 maçta 11.9 sayı, 1.8 ribaund, 3.7 asist ve 1 top çalma ortalamaları yakalayarak iyi bir görüntü verdi. Sakatlığının izlerini sildiğini kanıtlayan oyuncu Lazeric Jones, 2018-19 sezonunda Fransa Ligi’nin yolunu tuttu.

1.83 m boyundaki UCLA çıkışlı oyun kurucu, geçtiğimiz yaz Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden Monaca’ya giderken beklentiler yine oldukça yüksekti. Fransız ekibi resmi Twitter hesabından bu transferi “Monaco’nun yeni lideri Lazeric Jones oldu!” şeklinde duyurmuştu. AS Monaco’dan ayrılan DJ Cooper’ın (doping testinde kız arkadaşının numunesini kullandığı için hamile çıktı) yerine transfer edilen Jones, geçtiğimiz sezon 44 maçta ortalama 21,8 dakika süre aldı ve 8,7 sayı, 1,7 ribaund, 3,8 asist istatistikleri üretti. Jones gösterdiği vasat performansla beklentileri yine karşılayamamıştı.

Mevcut bütçe nedeniyle oyuncu pazarının kısıtlı olması, Galatasaray ile Lazeric Jones’u buluşturdu. Jones, güçlü fiziği ve atletizmi ile klasik bir Amerikalı oyun kurucu aslında. Ritmini bulduğunda iyi bir dış şutör, serbest atış çizgisinden başarılı ama çok fazla topla oynuyor ve doğal olarak da fazla top kaybı yapıyor. Topla fazla oynaması haliyle takım kimyasını da etkiliyor. Jones’un bu zararlı alışkanlıklarını azaltması gerekiyor. İyi bir organizatör ve pasör değil ancak delici bir oyuncu.. Savunmada ise en önemli zaafı boyu. Alçak postta etkili olabilen guardlara karşı güçlü fiziğine rağmen zorlanıyor. Ayrıca ikili oyun savunmasında perdelere kolay takılabiliyor. Hücumda olduğu gibi savunmada da topsuz oyununu geliştirmesi gerekiyor.

Sezona iyi başlayan takımımızda Jones’un gereksiz top kayıpları ve oyunu fazla zorlaması şimdilik göze batmıyor ama önlem alınması gerekiyor. Başta Harrison olmak üzere diğer skor opsiyonu olan oyuncuları oynatmayı denerse takıma çok daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Temennimiz iyi performans göstermesi ve takımımızın yeni zaferler kazanmasında rol oynaması...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.