BSL | Derbide kazanan Galatasaray!

Bu sezon oynadığı son 3 resmi karşılaşmayı kazanan Galatasaray Doğa Sigorta, ligin üçüncü haftasında evinde Beşiktaş Sompo Japan'ı ağırladı. Nefes kesen derbide rakibi karşısında sahadan 74-65 galip ayrılan takımımız galibiyet serisini 4 maça taşırken, 14 sayı üreten Zach Auguste takımımızda en skorer isim oldu. Yenilmez Armada'da da toplamda 5 oyuncu çift hanelere çıkmayı başardı.

Maça etkili başlayan Beşiktaş ilk dakikalarda bulduğu sayılarla skoru 2-6 yaptı. Ancak kısa süre içinde toparlanan takımımız Whittington'ın ile üst üste bulduğu sayılarla skoru 10-6'ya getirdi. Etkili oyununu devam ettiren takımımız ilk periyodu 21-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Yiğit Arslan'ın sayılarıyla başlayan takımımız farkı 6 sayıya kadar çıkarak skoru 26-18'e getirdi. İyi oyunumuza rağmen basit top kayıplarıyla farkı daha fazla açma şansımızı iyi değerlendiremedik. İkinci çeyreğin bitimine az bir süre kala Zach Aguste'un smacıyla soyunma odasına 37-32 önde gittik.


İlk yarıda takımımızın skor dağılımı şu şekilde oldu;
Whittington 8, Yiğit 7, Göksenin 7, Can 4, Auguste 4, Harrison 3, Moore 2, Jones 2 sayı.


Başa baş geçen üçüncü periyotta Beşiktaş hücumdaki etkili oyunuyla farkı kapatarak mücadeleye ortak oldu. Basit top kayıpları ve savunmadaki sertliğimiz azalınca Beşiktaş üçüncü periyodu 48-52 önde tamamladı. Son periyoda hırslı başlayan takımımız savunmadaki etkili oyunuyla Beşiktaş'ın hücumdaki etkili oyununu durdurdu. Can Korkmaz'ın kritik üçlükleriyle skoru 53-52'e getirerek bir kez daha öne geçtik. Kontrolü tekrar eline alan takımımız kaptan Göksenin Köksal'ın basketiyle skoru 55-52'ye getirdi. Beşiktaş son çeyrekti ilk sayılarını bitime 6 dakika kala İsmet Akpınar'ın üç sayı isabetiyle buldu. Takımımız savunmadaki etkili oyunumuzu hücumda da gösterince farkı açarak bitime 4 dakika kala skoru 64-55'e getirdik. Son dakikalarda baş baş geçen mücadeleyi takımımız 74-65 kazandı.


Takımımızda skor dağılımı şu şekilde oldu;
Auguste 14, Can 13, Whittington 12, Yiğit 10, Göksenin 12, Harrison 8, Jones 3, Moore 2 sayı

Galatasaray Doğa Sigorta, ligin 3. haftasında ikinci galibiyetini tadarken, Beşiktaş Sompo Sigorta ise ikinci mağlubiyetini aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.