Fatih Terim: Galatasaray böyle vurdumduymazlığa müsaade etmez!

Süper Lig'de sezonun 7. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda golsüz eşitlikle ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Takım olarak vurdumduymaz bir oyun ortaya koyduklarını ve bunu kabullenemeyeceklerini belirten Terim, alınacak bazı tedbirlerin birilerini üzeceğini belirtti. Ocak ayını işaret eden Fatih Terim'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

BU İŞ FAZLA UZAMAYA BAŞLADI
Bugünkü performansımızla ilgili söyleyeceğim çok şey var.  Öncelikle Gençlerbirliği’ni tebrik ediyorum. Bizden daha iyi oynadılar, daha iyi mücadele ettiler. Bize gelince, demek ki sadece istemek yetmiyor. Kazanmayı da bilmek gerekiyor, galibiyeti de almanız gerekiyor. Çok gerilimli, yüksek tempolu bir Şampiyonlar Ligi maçının ardından muhakkak bir şeyler bekliyoruz ama dört gün sonra bu kadar ciddi olmayan, önemsemeyen veya doğru işler yapmayan bir Galatasaray da beklemiyordum açıkçası. Arkadaşlarımızın daha dikkatli olması gerekir. Muhakkak ki Galatasaray takımı puan kaybedecektir ama kaybederse Salı günkü gibi kaybetmelidir. O gün sahada kaybetmesine rağmen tebrik edilen, helal olsun denen bir takım vardı. Taraftar da mağlup olmasına rağmen takımı tribünlere çağırdı. Kaybedilecekse öyle bir takımla kaybedilir, böyle kaybedilirse başka kayıplar olur. Sadece puan kaybetmeyiz, başka kayıplar da olur. Sayısal olarak da baya kayıp olur hem de. Benim kariyerime bakın. Hep çok gol atan takımlar, pozisyona giren takımlar.. Esasında bu bana büyük sürpriz. Hiç hoşlanmıyorum bu durumdan. Bir diğeri eğer Galatasaray kaybedecekse savaşarak, mücadele ederek kaybeder. Onun da hesabını veririz biz. Böyle lakayıt, böyle vurdumduymazlığa ne Galatasaray teknik direktörü olarak ben müsaade ederim ne de Galatasaray’ın kültürü müsaade eder. Bu iş biraz fazla uzadı. Bu yüzden üzgünüm. Milli ara öncesi hiç hoşuma gitmedi bu iş ama dediğim gibi Galatasaray yakında savaşan bir takım ortaya koyacaktır. Bu isim olmayabilir. İsim olup da cisim olmazsa bir işe yaramaz.

KENDİME EKSİ PUAN YAZIYORUM
Maçın daha birinci dakikasında gol pozisyonumuz vardı. Konuşulacak çok şey var ama böyle beraberliklerden veya kötü oyunlardan sonra olsun istemiyorum. Biz kendi aramızda konuşacağız, ben Galatasaraylılara da ocakta neler olacağını izah edeceğim.  Böyle bir şeye kimse müsaade etmez, ben hiç etmem. Bugün belki de ben hatalıyım, çok güvendim. Dört gün sonra takımı bozmayayım dedim. Belki de acemi, oynamamış ama yüreğini koyacak çocukları koymalıydım. Burada da kendime önemli bir eksi puan yazıyorum. Dediğim gibi kaybedebilirsiniz, ilk defa da kaybetmeyeceğiz. Galatasaray kaybeder, kazanır. Ama böyle bir şeye kimsenin hakkı yok. Galatasaray forması giyenlerin, bizimle beraber çalışanların böyle bir şeye hakkı yok.

Halil Hoca bildiğim kadarıyla perşembe gecesi Norveç’te Rosenborg – PSV maçını yönetti. Hakem mi kalmadı da iki gün sonra oradan adamcağız Cuma sabahı uçağa biniyor; üç, dört saat yolculuk yaparak buraya geliyor. Cumartesi de burada maça çıkıyor. Belhanda’ya kızdım, el diyor diye. Meğer el demiyormuş, omzumdan çekildim diyormuş. E pozisyona baktığımız zaman da ben ceza almamak için bir şey söylemiyorum, biraz da ceza almayanlar konuşsun. Ben yeteri kadar konuştum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.