Mehmet Demirkol: Türkiye'de kimsenin Terim kadar kredisi yok..

Şampiyonlar Ligi'nde grubunun üçüncü maçında Real Madrid'e karşı tek golle sahadan mağlup ayrılan Galatasaray'ı ve maçta yaşanan dikkat çeken noktaları yayıncı kuruluşun yorumcusu Mehmet Demirkol değerlendirdi. Günün manşetini atan Demirkol, hiç bir teknik adamın Fatih Terim kadar kredisinin olmadığının altını çizdi.

BU KADRO KÖTÜ BİR KADRO DEĞİL
Fatih Terim, oyuncuların istediği seviyede olmadığını söyledi. Aldığı oyuncuların yeterli performansta olmadığını söyledi. Bazı kadrolar vardır, olmaz dersin. Geçen seneki Fenerbahçe kadrosunun olmayacağını anlamıştı herkes. Ancak Galatasaray'ın bu kadrosu "olmaz" denecek bir kadro değil. Herkes kalitesinin altında oynuyor. Belhanda herkesin sevdiği, mutabakata vardığı bir oyuncu değil. Sneijder'in formasını giymesinden ötürü adamın üstüne çarpı atıldı. Daha önce bu formaları Hagi giymiş, Sneijder giymiş. Sana da vermişler gurur duyarsın. Ben Galatasaray tarihinin en önemli oyuncularından Hasan Şaş'ın ıslıklandığını hatırlıyorum. Zaman zaman böyle şeyler olur. Belhanda ile çalışmak isteniyor mu, istenmiyor mu, buna karar vermek lazım. Bu takımla olmaz sonucu çıkabilir Fatih Terim'in sözlerinden. Mecburi transferler, olabileceklerinin en iyileri, istediğimiz transferler yapılamıyor... Ben aynı kanaatte değilim, bu kadronun kötü olduğunu düşünmüyorum. 

BAŞKASI OLSA TRİBÜNLER İNLERDİ
Belhanda top kaptırdı, Seri kaptırdı ile sadece bu maçı anlatamayız. Bu kadar yapılan hata, organizasyon hatasıdır. Formsuzlukla anlatılamaz bu oyun. Ciddi bir organizasyon sorunu var Galatasaray'da. Biz Galatasaray'ı hangi maçta övdük? PSG maçında övdük. Gurur veren mağlubiyet başlıkları falan atılmıştı. O maçta oyunla değil de mücadeleyle övdük. Galatasaray "oldu" diye beğenmedi kimse o gün, "yola girdi" diye beğenmişti. Geçen sene Fatih Hoca, ocak ayında operasyon demişti. Ocak bitti temmuz dendi, sonra tekrar ocak dendi. Sürekli operasyon olmaz ki. Andone karşı karşıya kaldığı vuruşta daha iyisini yapabilirdi. Biraz daha sürebilirdi. Fatih Hoca, "Real Madrid'e karşı kim 1 dakikada 3 pozisyon bulmuş?" sorusunu sormuştu. Bu doğru, Galatasaray, o pozisyonlarda maçı çözebilirdi. Galatasaray orada işi yoluna koydu ve maçı kendine çevirebilirdi. Ancak bu tür maçları anlarda kazanırsın. Birini atarsın kazanırsın, Fatih Hoca orada haklı. Fatih Hoca'nın problemi, oyun dışı uğraştığı çok iş olmasıdır. Biz bunu iyi olarak adlandırırız. Tesislerdeki çiçekleri falan o seçerdi. Bir futbol adamının işi kamuoyu belirlemektir. Ancak asıl işi de futbol sahasının içidir. Fatih Hoca ya dışarıyla çok ilgileniyor ya da zorunda bırakılıyor. Bugün başka bir teknik direktör olsa Galatasaray'da, tribünler Fatih Terim diye inliyordu. Türkiye'de başka bir hocanın bu kadar kredisi yok. Guardiola'yı da dahil ediyorum bu işin içine, kim olursa olsun Fatih Terim diye inlerdi o stat. Fatih Hoca'nın arkasında hak edilmiş bir destek var. Ancak hak edilmiş mağlubiyetle bunu geçiremeyiz. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ STANDARTINDA KİM VARDI?
Lemina'nın 4-5 ay oynamadığını falan söyledi. Neden alındı ki o zaman?  Lemina 6 aydır oynamıyorsa, hazır değilse ve oynayamayacaksa.. Almayın o zaman. UEFA'nın kuralları belli, nasıl transferler yapıldığı da belli. Ünal Aysal döneminde, Canaydın döneminde nasıl transferler yapıldığını da biliyoruz. Devre arasında Drogba Sneijder gelmişti. Sneijder gitti, futbolu bıraktı sonra. Yeni bir Sneijder vardı da alınmadı mı acaba? Sneijder standardında bir oyuncunun gelme gibi bir ihtimali var mı şu anda? Sneijder döneminin en iyi futbolcusuydu ya. Seçilmedi ama oydu. O yüzden UEFA sıkıntı çıkarıyor şu anda. Biz o zamanlar bu işin sonu kötü olacak dediğimizde bize muhasebeci demişlerdi. Bence bu imkanlara göre çok iyi kadrolar kuruluyor. Dün, Şampiyonlar Ligi standardında iyi oynadı diyebileceğimiz kim vardı Galatasaray'da? Muslera birinci sırada, belki Babel vardı vasatın üstünde. 

BELHANDA TARAFTARA KÜFÜR FALAN EDEMEZ
Belhanda'dan Sneijder beklemek akıllıca bir şey değil. Belhanda'nın neler yapabileceklerini ben biliyorum ancak kendisi bilmiyor. Kendisine inanmıyor. Büyük takımın 10 numarası kulağını tıkayacak sahaya bakacak. Daha 10. dakikada geri gitmeye başladı. Hakemle falan takıştı. Belhanda, sen taraftara küfür edemezsin, senin maaşını onlar ödüyor. Velinimet onlar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.