Neşter vurulacak: 4 yeni hamle!

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim bu sezon takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olmadığını belirtirken, Gençlerbirliği maçının ardından Beşiktaş deplasmanında da basın toplantısında devre arasında operasyon yapacaklarını açıkladı. Takım içerisinde radikal kararlar vereceğini belirten deneyimli teknik adamın Ocak ayına kadar takımını ayağa kaldırmak için hamle yapacağı 4 ana başlık belli oldu.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da taraftarların uzun süredir beklediği radikal kararlar ve takıma neşter vurulması sonunda gerçekleşiyor. Ocak ayında bir operasyon yapmayı kafaya koyan teknik direktör Fatih Terim, hafta sonu Beşiktaş derbisinde alınan yenilgi sonrasında bunu daha da hızlandıracak. Kısa vadede bazı isimleri kulübeye çekecek olan Cimbom'un bir numarası, bunun ardından orta ve uzun vadeli planlarını uygulamaya koyacak.

1- YILDIZLARA MAKAS ATACAK
Bu sezona kötü başlayan ve son kredilerini de derbide tüketen isimler ilk planda kulübeye çekilecek. Devre arasında da bu futbolcularla yollar ayrılmaya çalışılacak. Terim tarafından üstü çizilen oyuncuların Mariano, Nagatomo, Belhanda ve Feghouli olduğu biliniyor. Özellikle Mariano ve Nagatomo konusunda sezon başında Martin Linnes'i kadro dışı bırakan Terim büyük pişmanlık duyuyor, bunu da her fırsatta dile getiriyor. Her iki futbolcunun sözleşmesinin sezon sonu bitmesi nedeniyle satılması planlanıyor. Feghouli ve Belhanda için menajerleri ile temasa geçilip cazip teklif getirmeleri söylenecek.

2- MARTIN LINNES DÖNÜYOR
Lisansı bulunmasına karşın yabancı kontenjanı nedeniyle TFF listesinde bulunmayan ve sezon başından beri takımla birlikte Florya’da antrenmanlara devam eden Martin Linnes’e ikinci yarı şans verilecek. Norveçli oyuncunun savunmada iki kanatta oynayabiliyor olması bir nevi joker özelliği olacak ve bu anlamda teknik kadronun elini güçlendirecek. Sezon başında Mariano - Nagatomo ikilisini tercih ederek Linnes'i kadro dışında bırakan Terim bu konuda pişmanlık duyduğunu ve hata yaptığını daha önce basın toplantısında dile getirmişti. Martin Linnes ile sürekli olarak görüşen Terim, oyuncusuna ligin ikinci yarısı için hazır olmasını söyledi. 

3- GENÇLERE ŞANS TANIYACAK
Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarında basın toplantısında "gençlere şans vereceğim" ifadesini dile getiren Fatih Terim’in şans vereceğini söylediği gençler aşağı yukarı belli oldu. Geçen sene çok sık şans tanıdığı Yunus Akgün'ün yanı sıra Galatasaray'da sahne alacak gençler Atalay Babacan ve Mustafa Kapı olabilir. Terim tıpkı geçen sezon Serdar Aziz - Maicon ikilisiyle savunmada yaşadığı sorunda Ozan Kabak'ı sahaya sürdüğü gibi bu gençlere şans tanıyacak. Ancak ilk 11 için bu gençlerin hazır olmadığı ve maç içerisinde sonradan sahaya sürülecekleri belirtiliyor.

4- YENİ SİSTEM ARANIYOR
Gençlerbirliği deplasmanından sonra Beşiktaş karşısındaki kötü futbol, takımın uygulamaya çalıştığı oyun sisteminin sorgulanmaya başlamasına neden oldu. Bu nedenle takımın anlaşılamayan ve etkisiz kalan oyun planı gözden geçirilecek. Ekibe uygun taktik ve sistem üzerinde detaylı çalışmalar yapılacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.