STSL | Hadi gel inandır beni..

Milli aranın dönüşünde Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Sivasspor karşısında zorlanarak da olsa 3 puana uzanan Galatasaray, ligin 9. haftasında ezeli rakibi Beşiktaş ile karşılaşacak. Bu sezon saha içi veya saha dışında sorunlarla boğuşan Galatasaray, zirve yürüyüşü için bu zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılarak yoluna devam etmek istiyor. 27 Ekim Pazar günü Vodafone Arena'da oynanılacak karşılaşma öncesi iki takımın son durumları, maç öncesi bilinmesi gerekenler ve istatistikler şu şekilde..

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA
Süper Lig'in dokuzuncu haftasında tarihlerinde 346. kez karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ve Galatasaray arasında üstünlük Galatasaray'dan yana bulunuyor. 345 maçlık derbi tarihinde 122 galibiyet elde eden takımımız rakibiyle oynadığı 110 maçta sahadan mağlup ve 113 maçta da beraberlikle ayrıldı. Galatasaray derbi tarihinde bugüne kadar 484 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde gördüğü 452 gole engel olamadı.

İki takım arasında oynanılan son 10 resmi maçta ise Beşiktaş'ın 5-3 üstünlüğü bulunuyor. Söz konusu son 10 resmi maçta Galatasaray rakip fileleri 10 kez havalandırırken, kalesinde 11 gol gördü. İki takım arasında geçtiğimiz sezon Vodafone Arena'da oynanılan karşılaşmayı ev sahibi takım 1-0; Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmayı ise takımımız 2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda büyük bir adım atmıştı.

SÜPER LİG: 8 HAFTADA 13 PUAN
Bu sezon lige "şampiyon" apoletiyle başlayan Galatasaray için ligde geride kalan 8 haftanın başarılı bir şekilde geride kaldığını söylemek oldukça zor.. Fatih Terim'in öğrencileri ligde mücadele ettikleri 8 haftada 3 galibiyet - 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrılırken, topladığı 13 puanla 6.sırada yer aldı. Takımımız bu karşılaşmalarda 9 gol atarken, kalesinde de 8 gol gördü. Galatasaray ayrıca bu sezon deplasmanda oynadığı 4 lig maçında toplamda 5 puan toplama başarısı gösterdi. Cimbom bu karşılaşmalar arasında yalnızca 1 galibiyet (Kayseri) alabilirken, kötü giden deplasman performansını bu sezonda da sürdürmeye devam etti.

Sezon başında teknik direktör değişikliğine giden Beşiktaş ise yeni teknik direktörleri Abdullah Avcı yönetiminde ligde oynadığı 8 maçta 2 galibiyet - 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Siyah-Beyazlı ekip bu maçlarda rakip filelere bıraktığı 10 gole karşın kalesinde 12 gol görerek, geride kalan 8 hafta sonunda - (eksi) averaja sahip 8 takımdan birisi oldu.

SON 7 MAÇTA 1 GALİBİYET
Sezon başında kadrosuna oldukça önemli takviyeler yapan Galatasaray'da son dönemde saha içerisinde istenilen sonuçlar bir türlü gelmedi. Fatih Terim'in öğrencileri oynadığı son 7 resmi karşılaşmada yalnızca 1 kez kazanırken, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Süper Lig'de deplasmanda oynadığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasında beraberlikle sahadan ayrılan Galatasaray, takip eden Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçlarından da eşitlikle ayrılmıştı. Cimbom son olarak geçtiğimiz hafta Sivasspor karşısında zorlanarak da olsa 3-2 kazanmasını bildi. 

Takımımız ligdeki 4 maçta 1 galibiyet - 3 beraberlik sekansının yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de oynadığı 3 maçta 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. 

EN GOLCÜ İSİM: RYAN BABEL
Galatasaray'ın sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Hollandalı hücum oyuncusu Ryan Babel ligde geride kalan 8 haftada Galatasaray adına en golcü isim oldu. 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu Konyaspor, Kayserispor ve Sivasspor maçlarında attığı gollerle ligde 3 kez gol sevinci yaşadı. Ryan Babel'i takip eden isim ise, geçtiğimiz hafta Sivasspor karşısında attığı gollerle galibiyette başrol oynayan Florin Andone oldu. Galatasaray formasıyla bu sezon ligde 3 maçta görev yapan Rumen forvet rakip fileleri 2 kez havalandırma başarısı göstererek Babel'in ardından takımımızın en skorer ismi oldu. Galatasaray'da birer golü bulunan Jean Micheal Seri, Adem Büyük, Younes Belhanda ve Radamel Falcao takım arkadaşlarına yardımcı olan isimler oldu. 

HAVA KUVVETLERİ: LUYINDAMA & MARCAO
Galatasaray'ın savunma tandeminde görev yapan stoper ikilisi Luyindama ve Marcao ligde geride kalan 8 maçın 7'sinde görev yaparken bu karşılaşmalarda hava toplarında rakiplerine önemli bir üstünlük kurdu. Luyindama maç başına 4.7 hava topu kazanma başarısıyla takımımızda öne çıkarken, rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin de %55'ini kazanmasını bildi. Kongolu savunmacının partneri Marcao da maç başına 3.4 hava topu kazanma başarısının yanı sıra %65 ikili mücadele kazanma oranıyla arkadaşını takip etti. Luyindama ve Marcao'yu takip eden üçüncü oyuncumuz ise maç başına 3 hava topu kazanma ortalamasını yakalayan Steven Nzonzi oldu. Fransız defansif orta saha ligde çıktığı 7 maçta ayrıca 1 kez de golden bir önceki pası veren isim olurken, rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %58'ini kazandı. 

KAFA KAFAYA: PAS TAKIMLARI
Süper Lig'de bu sezon 8 maçta 9 gol atabilen Galatasaray, son dönemde hücumsal anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Maç başına 1.1 gol ortalaması yakalayan Fatih Terim'in takımı, maç başına 9.9 şut ortalaması yakalamasına karşın 4.9 isabetli şut ve 3.3 korner ortalamasıyla oynadı. Galatasaray geride kalan 8 maçta maç başına %59 topla oynama oranına sahip olurken, %85 pas ortalaması ve maç başına 435 başarılı pas istatistiklerini yakaladı. Terim'in öğrencileri ayrıca rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %50'sini kazanırken, hava topunda da %53 üstünlük kurmasını bildi. 

Abdullah Avcı yönetimindeki Beşiktaş ise geride kalan 8 hafta sonunda maç başına 1.3 gol ortalaması elde ederken, maç başına 8.9 şut ortalamasının yanı sıra 3.8 isabetli şut ortalaması ve 6.4 korner ortalamasıyla mücadele etti. Siyah-Beyazlılar bu karşılaşmalarda %62 topla oynama oranına ulaşırken, %85 pas ortalaması ve maç başı 472 isabetli pas denemesinde bulundu. Beşiktaşlı oyuncular ligdeki maçlarda rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %52'sinde ayakta kalırken, hava topu mücadelelerinde %50 üstünlük kurdu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.