Sultanlar Ligi'ne galibiyetle başlıyoruz!

Sultanlar Ligi'nin ilk haftasında Cengiz Göllü Spor Salonu'nda deplasmanda Nilüfer Belediyespor'a konuk olan Galatasaray HDI Sigorta kadın voleybol takımı kötü başlayan birinci setin ardından üç sette üstünlüğünü göstererek sahadan 3-1 galip ayrılarak lige iyi bir başlangıç yaptı.

Karşılaşmaya pasör pozisyonunda Çağla, pasör çaprazında Rhykliuk, smaçör pozisyonunda Cansu ve Vasilantonaki, orta oyuncu pozisyonunda Aslı ve Belien, libero pozisyonunda da Gizem ile başlayan takımımız birinci set genelinde servis karşılamada sıkıntı yaşadı. Pas dağıtımının da kötü olmasıyla hücumda sıkıntı yaşayan takımımız Çağla - Nilay değişikliğine gitti. Sakatlığı bulunan Güldeniz sadece manşet hattını güçlendirmek için arka bölümde Vasilantonaki yerine oyuna dahil olabildi. İyi servisler ve hücumda Zhidkova ve Rousseux ile etkili olan Bursa temsilcisi ilk seti 25-22 kazanmasını bildi. Galatasaray adına set içindeki en özel anlardan birisi 2004 doğumlu pasör çaprazı Beren Yeşilırmak'ın servis için oyuna girmesiydi.

Maçın ikinci ve üçüncü setinde Nilüfer Belediyespor'un servis etkinliğinin azalmasıyla çözülen servis karşılama sorunu, özellikle orta oyuncuların bloktaki etinlikleri ve Rhykliuk'in hücumda sorumluluk almasıyla Galatasaray kadın voleybol takımı önce oyuna ortak oldu ardından da üstünlüğünü sergileyerek setleri 25-20, 25-12 ve 25-21 kazanarak maçtan 3-1'lik galibiyetle ayrılmasını bildi.

Galatasaray HDI Sigorta kadın voleybol takımında en skorer isim 17 sayı (14 hücum - 3 blok) ile Olesia Rhykliuk ve %75 hücum yüzdesiyle 13 sayı üreten kaptan Aslı Kalaç galibiyette pay sahibi oldu.

Ataman Güneyligil yönetimindeki Galatasaray kadın voleybol takımı, ligin 2. haftasında Karayolları Spor Kulübü'yle evinde karşılaşacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.