Yangın var!

Ligde 7.hafta geride kaldı Galatasaray'ın 10. resmi maçını geride bırakıyoruz ama 1.resmi maç olan Akhisarspor maçında neleri konuşuyorsak bugün aynı yerdeyiz. Saha içinde sorunlar aynı, hiçbir gelişme veya ışık yok. PSG maçındaki oyuncuların isteği arzusu ağızlara bir bal çaldı o kadar. Galatasaray artık kaosa doğru sürükleniyor. Geçen haftaki yazımda ''sonuç gelmezse kaşlar çatılır'' demiştim bu hafta suni bir gerilim oluşmaya başladı. Fatih Terim açıkça en büyük suçlu olmasına rağmen topu oyunculara ve yönetime attı. Bugün yönetim de üstü kapalı bir cevap vermiş oldu.

Galatasaray'a dair burada teknik taktik analiz yapılacak bir durum kalmadı artık. Çünkü Galatasaray kaosun kıyısında duruyor. Fatih Terim ''yine'' Ocak ayını bekleyin bahanesine sığınmayı tercih etti. Galatasaray taraftarı hala neden bekliyor bunu anlamak mümkün değil. Sürekli tüketim mantığına alışmış bu Fatih Terim'i kabullenmek de gerçekten Fatih Terim'e büyük zarar veriyor. 3.sezonuna başlayan Fatih Terim geldiğinden beri hiçbir sorunu takımın içinden çözemiyor. Sürekli dilinde transfer dönemleri, sürekli dilinde transfer. Eğer 2012 yılında Fatih Terim'e bugünleri izlettirecek olsak birlikte izlediği kişilerin yanında okkalı bir küfür ederdi. Bugün ise huysuz, egosu tavan ama başarı da getiremeyen bir adama dönüştü. Ego, başarıyla birlikte çok güzel durur. Başarılı olana da ego yakışır. Fatih Terim'e de yakışırdı ama bugün göze batmaya başladı. Hayat böyledir zaten siz başarılıyken sizin bu kadar başarılı olacağınız önceden bellidir ama işler kötüye gittiğinde her türlü kusurunuz ortaya çıkar. Bugün Fatih Terim'in kusurları doğru veya yanlış yavaş yavaş konuşulmaya başlandı. Çünkü Ali Koç ve onun sosyal medyadaki beslemeleri bu şüpheyi insanların kafasına soktu. İnsanların kafasında artık küçük bir ses konuşmaya başladı. İnsanların kafasında bir yuva buldu ve Fatih Terim de bu şüpheyi desteklemeye başladı. Bu şüpheyi öldürmenin tek yolu ise Ali Koç yönetimine sahada skor ile oyun ile cevap vermektir. Basın önünde cevap vermenin saldırmanın geçerliliği 1-3 gündür oysa sahada cevap vermenin geçerliliği bir sonraki sezona kadardır. Gelecek hafta olası puan kaybından sonra hocanın yönetimler ile sürekli sorun yaşaması konuşulur, ardından sürekli ceza alması konuşulur, ardından 2014 krizi konuşulur. Yavaş yavaş Fatih Terim'in o eski efsanevi dönemin aslında Faruk Süren sayesinde oldu denilmeye başlar. Doğru veya yanlış birçok şey konuşulmaya başlanır ve bunu önlemenin, çeneleri kapatmanın tek yolu skoru alabilmektir. Futbolda dün yoktur. Dün yapılan yaşatılanlar unutulup gider Fatih Terim-Ünal Aysal krizinde Fatih Terim gidip Milli Takım ile anlaşınca Fatih Terim'in Galatasaray taraftarı içinde etkisi azalmıştı, dün unutulmuştu yani.. Geri döndüğünde ise Milli Takıma gitmesi unutuldu. Çünkü Fatih Terim kendisine muhalif tüm çeneleri başarı ile kapattı. Bugün ise çeneleri kapatacak durumu yok, çünkü ortaya koyacak hiçbir şeyi yok.. Bunun yanı sıra Galatasaray ciddi şekilde kaosa doğru sürükleniyor ve Fatih Terim'in bu kaosu durdurmaya yönelik de hiçbir hamlesi yok gibi. Hala transfer döneminden bahsedilmesi de bunun bir kanıtı. Hala aynı şeyleri deneyip farklı sonuç almayı bekliyor. Bu sezon yapılan transferin haddi hesabı yok. Hepsini kendi istedi, bu kadroyu kendisi yaptı ama hala kadroyu beğenmiyor. Kusura bakmasın ama Galatasaray'ın her transfer döneminde sil baştan kadro kurmak gibi bir lüksü de bulunmuyor.

Fatih Terim eskisi gibi değil eskisi gibi olmadığının başka bir kanıtı da takımdaki disiplin sorunundan belli.. Mariano, Gençlerbirliği maçında net şekilde kırmızı kart görmeliydi. Hakemin ve VAR hakemlerinin gözlerine o an eyyam perdesi indi. Eğer Mariano kırmızı kart görse bugün Galatasaray 7 haftada 3. kırmızı kartını görmüş olacaktı. Böyle bir Fatih Terim takımına daha önce rastlayan oldu mu? En kötü dönemi olarak bilinen 2.döneminde dahi böyle bir olayı yok. Galatasaray'ın oyun bazlı sorunlarını artık geçtik, futbolcular kırmızı kart görmesin diye dua eder olduk. İşin özü Fatih Terim artık eski Fatih Terim değil. 3 sezondur Galatasaray kaç kez tatminkar oyun oynadı? 3 sezondur sürekli transfer yapıldı ama hangi oyuncu Fatih Terim ile olduğundan daha iyi oyuncu oldu? 3 sezon oldu Galatasaray'ın sorunları neden hala aynı sorunlar? 3 sezon oldu Galatasaray'ın oyunu neden Fatih Terim kendi kadrosunu kurdukça geriye gitti? 3 sezon takribi olarak 1.5 yıldır takımın başında olan Fatih Terim 1.5 yıldır nasıl duran top organizasyonlarına dahi çözüm bulamaz. 1,5 yılda insanlar tanışır evlenir hatta çocuk sahibi olur. Galatasaray bu kadar uzun sürede duran top organizasyonlarını bile çözemedi. Bugün oyuncuları suçlamak her zamanki gibi kolaya kaçmaktır. Herkes görüyor ama ben söylüyorum Galatasaray'ın bugünkü halinin sorumlusu ne yönetim ne de oyunculardır. Bugünün tek suçlusu Fatih Terim'dir. Düzeltir mi sorusuna gelirsek bence hiç umut yok artık.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.