Yasin Çakmak: Bu kavga Galatasaray’a zarar veriyor..

Galatasaray'da Mustafa Cengiz yönetimi bugün flaş bir açıklama yaparak Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nu istifaya davet eden bir açıklama yayınladı. Yaşanan bu gelişmeyi Galatasaray Spor Kulübü üyesi Yasin Çakmak ile konuştuk. 

Galatasaray tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olayla karşılaştık. Yönetim resmi olarak Divan Başkanını istifaya davet etti. Sen bunu nasıl yorumluyorsun?
Ortada olan gerginliğin karşılıklı şekilde açığa dökülmesini soğuk savaş döneminden sıcak savaş dönemine geçilmesi olarak yorumluyorum. Galatasaray tarihinde görülmemiş bir durum olması konunun ciddiyeti konusunda bizlere çok önemli bir işarettir. Galatasaray'ın seçilmiş iki başkanı aleni olarak birbirlerine karşı durmaktadır ve bu son derece sağlıksız bir durumdur.

Cengiz yönetiminin idari açıdan ibra edilmemesi sonrasında bir de Divan başkanını istifaya davet ettiğini gördük. Sence bu muhalif kanadın güçlenmesine yada yönetimin işinin zorlaştığını, artık daha sert bir muhalefet göreceklerini gösterir mi?
En son Divan Kurulu toplantısında muhalefetin üslubunu ciddi şekilde sertleştirdiğine tanık olduk. Bundan önce durum hakkında yorum yapmamayı tercih eden muhalif öğeler de ciddi tepkiler vermeye başladılar. Dolayısıyla muhalefetin yoğunlaştığı net şekilde aşikar. Yönetimin bu son hamlesi seslerin iyicene yükselmesine sebep olacak ve gerginliği tırmandıracaktır.

Gerek medya üzerinden gerekse son Divanda kürsüdeki konuşmaların/tehditlerin ya da hakaretlerin Galatasaray’a zarar verdiğini düşünüyorum. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?
Bizim kulübümüzde eleştiri serbestiyeti çok önemlidir. Mottosu “fikri hür, vicdanı hür” olan bir camiada üyelerin susması beklenemez. Fakat özellikle bu seviyede yaşanan tartışmalarda bu işlerin karşılıklı konuşarak çözülmesi ve içeride halledilmesi ayrıca önemli bir kaidedir. “Kol kırılır, yen içindekiler” sözü boşuna sürekli tekrar edilmez, kulübün önemli kurumlarının yıpratılmamasına dikkat edilmelidir. Konunun iki taraftan birden sürekli yükseltilmesi kesin olarak Galatasaray’a zarar veriyor. Başkanların bir an evvel inatlaşmayı bırakıp ortak masaya oturmaları gerekiyor.

Son olarak.. Divan makamı Galatasaray’da saygın bir makam olarak bilinir, başkanlar katılım gösterir vs. Şimdi başkanın ve hatta YK’nun resmen istifaya çağırması sonrasında Divan Başkanı istifa etmek zorunda mı? Bu süreç nasıl olur?
Divan Başkanı tüzük gereğince Divan Kurulu'nun seçtiği bir Başkan. Yönetim Kurulu'nun yaptığı bu çağrı herhangi bir istifa zorunluluğu doğurmaz ama Divan Kurulu üyeleri arasından benzeri bir çağrının gelmesi halinde durum değişebilir. Yönetim Kurulu bu açıklamadan sonra Divan Kurulu toplantılarına katılmamayı tercih edebilir, buna karşılık Divan Kurulu da tüzük 99.3'teki haklarını kullanıp Genel Kurul'un toplanması önerisini getirebilir. Tekrar vurgulamak gerekli, bu durum Galatasaray Spor Kulübünde daha önce yaşanmamış bir durum ve olayın bu duruma gelmiş olması son derece üzücü. Umarım iki Başkan karşılıklı oturup konuşarak bu sorunu çözme yoluna giderler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.